Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

20x waarom het geweldig is om een peuter in huis te hebben

Peuters zijn niet te programmeren en ze werken (vaak) totaal niet mee op de momenten dat het zou moeten. Maar toch, een peuter in huis hebben is vaak echt een feestje! 20 redenen waarom peuters gewoon hartstikke leuk zijn.

 1. Als er íets gezellig is, dan is het je peuter die steeds beter en meer gaat praten. De hele dag kletst hij de oren van je hoofd over zijn brandweerauto, pop of de avonturen op de peuterspeelzaal.
 2. Je peuter is nog zo heerlijk aanhankelijk. Hij geeft je zonder schaamte een dikke kus of knuffel en kruipt nog helemaal in je weg als hij moe of ziek is.
 3. De meeste peuters doen nog dat felbegeerde middagdutje. Dat betekent chilltijd voor jou!
 4. Je peuter is hartstikke trots dat jij zijn mama of papa bent. En hij roept dan ook te pas en te onpas: ‘Dat is mijn mama!’ En als iemand aan zijn moeder komt? Kijk maar uit, want dan kom je aan hem.
 5. Het moment dat je je peuter komt ophalen van het kinderdagverblijf is onbetaalbaar. ‘Mamaaaaaaa!’
 6. De peutertijd zit bomvol mooie mijlpalen: leren fietsen, leren tellen, kleuren herkennen, zindelijk worden en misschien wel voor het eerst slapen zonder speen. En dat moet allemaal gevierd worden!
  Tip: Leg de mijlpalen van je peuter vast in dit mooie invulboek voor kinderen tussen de 1 en 4 jaar.
 7. Het allerschattigste ooit? Een peuter die danst. Die armpjes en die beentjes die totaal uit de maat op en neer gaan. Pure liefde.
 8. Je peuter vindt alles prachtig: een wandelend lieveheersbeestje, een blaadje dat van de boom valt, een vliegtuig in de lucht of een grote trekker die voorbij rijdt.
 9. Vanaf de peuterleeftijd wordt Sinterklaas de állerleukste tijd van het jaar. Je ziet dat je peuter een mix van zenuwen, angst en enthousiasme voelt als Sinterklaas weer in het land is.
 10. Als hij voor het eerst ‘Ik hou van jou, mama!’ zegt, explodeert je hart ter plekke van liefde.
 11. En ook als hij jou ‘de liefste mama van de héle wereld!’ vindt.
 12. Met een baby ben je erg aan huis gebonden, maar met een peuter kun je heerlijk op avontuur. Naar een binnenspeeltuin, de dierentuin, het strand of een eenvoudig tripje naar IKEA of het tuincentrum, het is een waar feestje.
 13. Naast dat peuters honderduit kletsen kunnen ze ook urenlang zingen. Van ‘Poesje mauw’ tot ‘De wielen van de bus’. En als je geluk hebt word je zelfs getrakteerd op een zelfgeschreven en gecomponeerd lied van jouw singer-songwriter.
 14. Gevaar? Wat is dat? Huppatee, lekker van die metershoge glijbaan glijden! Tot hij achteraf met een verschrokken gezicht bij je komt omdat het toch wel een beetje eng was…
 15. Peuters zijn vaak heel temperamentvol. Als ze vrolijk zijn kunnen ze ook daadwerkelijk de hele wereld aan en als ze verdrietig zijn, vergaat hun hele wereld. En jij mag overal van meegenieten.
 16. Je peuter die moet schaterlachen om jouw grappen maakt je hele dag goed.
 17. Op deze leeftijd gaat je kind voor het eerst vriendjes maken. Hij krijgt een voorkeur voor bepaalde kinderen en het is zó ongelooflijk lief als je je peuter voor het eerst echt ziet spelen met een ander kind.
 18. Je peuter wil jou maar wat graag helpen met kleine klusjes. Ideaal! Een bordje op het aanrecht zetten, de deur voor je dichtdoen, troep in de prullenbak gooien of de was in de wasmachine doen. Nog even en je kunt de vaat voor hem laten staan.
 19. Peuters zijn goudeerlijk en vertellen je gewoon waar het op staat. Dat kan heel leuk zijn (‘Mama, wat ben je mooi!’) en soms euh… iets minder, maar wél grappig (‘Dikke kont!’).
 20. Op deze leeftijd kan je kind al veel zelf, maar gelukkig heeft hij je regelmatig ook nog heel erg nodig. Om in slaap te vallen, om getroost te worden of om iets te overwinnen. En dat is eigenlijk alleen maar Heel. Erg. Fijn.

Lees meer over peuters: 
11x verrassende weetjes over peuters en kleuters
25 geestige memes over het leven met een peuter
30x de meestgebruikte smoesjes van peuters die niet willen slapen

Beeld: Shutterstock