Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

26 kleine gebaren die heel veel voor je kind betekenen

Hoewel deze dingen voor jou misschien normaal of onbelangrijk lijken, kunnen ze voor je kind juist juist veel betekenen. 26 kleine gebaren die je kind gegarandeerd doen glimlachen.

Advertentie
 1. Draag die zelfgemaakte macaroni-ketting gewoon ’s ochtends naar je werk. Nou ja, in ieder geval tot je de deur uit bent dan.
 2. Plak een familiemantra of -gezegde op jullie koelkastdeur (‘Je kunt meer dan je denkt’ of ‘Let’s do this!’) en roep het als je kind zich bang voelt of niet lekker in z’n vel zit.
 3. Heb je meerdere kinderen? Zorg dan dat je af en toe wat één-op-ééntijd met ze doorbrengt. Ga een middagje samen met je dochter naar het park, en de andere keer neem je je zoon mee naar de stad. Wedden dat ze het heel leuk vinden om even onvoorwaardelijke aandacht van je te krijgen.
 4. Stop een briefje met een lieve tekst (en af ​​en toe iets lekkers) in zijn lunchtrommel.Tip: Hier vind je de leukste lunchtrommels
 5. Zeg een keer ‘ja’ op iets wat normaal gesproken niet mag, zoals op de vensterbank zitten of een zakje chips op een doordeweekse dag.
 6. Gil net zo enthousiast mee met je kinderen als je in de achtbaan zit.
 7. Als je ruzie maakt met je partner terwijl je kind erbij is, zorg dan dat hij ook ziet dat je het weer goedmaakt.
 8. Als zijn kamer eruitziet als een dorp dat geveld is door een tsunami, sluit de deur dan een keer en ga verder met je dag zonder er wat van te zeggen.Lees ook: 18x herkenbare en hilarische illustraties over het ouderschap
 9. Laat je kleuter onderweg lekker in elke plas stampen. Zonder regenlaarzen.
 10. Als je kind het echt heeft geprobeerd, maar hij voelt zich nog steeds ellendig of bang bij zijn hockey- of voetbalclub, laat hem er dan lekker mee stoppen. Sporten moet leuk zijn.
 11. Haal de glitterlijm van zolder en maak speciaal voor zijn verjaardag een verjaardagskaart.
 12. Geef je peuter de kans om ruzie te maken in de zandbak of op de speelplaats – grijp dus niet direct in.
 13. Wacht met je vragenvuur over hoe zijn dag was als je kind chagrijnig en moe thuiskomt van school. Je kunt er ook pas over beginnen bij het avondeten.
 14. Ontwikkel je eigen gezinsrituelen en -tradities: elke herfst appels plukken, zondag patatdag of slaapfeestjes in de woonkamer op feestdagen.
 15. Vraag je kind om jou te leren hoe je iets moet doen. En als je het eenmaal onder de knie hebt, vertel hem dan wat een goede leraar hij is.
 16. Laat je kind gewoon eens zijn verkleedkleren naar de supermarkt dragen. Hij zal zo blij zijn!Lees ook: 6x wat je als ouder beter niet tegen je dochter kunt zeggen
 17. Blijf samen laat op om naar de maan te kijken.
 18. Druk zijn kinderfoto’s af en bekijk ze samen gezellig op de bank. Hij vindt het vast superleuk om zichzelf als klein babytje te zien.
 19. Is je kind boos? Vraag dan niet meteen wat er is. Hij mag ook gewoon even kwaad op of om iets zijn.
 20. Maak eens hartvormige pannenkoeken voor het ontbijt.
 21. Zet de muziek aan en begin spontaan met dansen. Wedden dat je kind meteen meedoet.
 22. Verzin een geheime familiehanddruk.
 23. Hang een whiteboard in z’n kamer om lieve en grappige berichten voor elkaar achter te laten.
 24. Begin een kussengevecht.
 25. Deel je oude dagboeken, foto’s en brieven van toen je net zo oud was als je kinderen.
 26. Bedank je kind wanneer hij uit zichzelf iets doet, al is het maar als hij de natte handdoek over het handdoekenrek hangt.

Lees ook: Liefde voor je kind: 19 manieren om het te uiten

Bron: Parents – beeld: Shutterstock