Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Moeder gebruikt ochtend-hacks voor ouders
door

5 tijd- en strijdbesparende tips voor de ochtend

Kom je ‘s ochtends standaard tijd tekort? Je wilt dat je kinderen er een beetje leuk uitzien en met een ontbijt achter de kiezen de deur uitgaan. En dan wil je zelf ook nog even douchen en florissant op je werk verschijnen. Met deze vijf ochtend-hacks bespaar je misschien wat tijd (en strijd).

Advertentie
  1. Stel een kindvriendelijke playlist samen

   Heb je moeite om je kinderen ’s ochtends in beweging te krijgen? Stel een playlist samen van vrolijke liedjes en druk op play als je de kinderen wakker maakt. Voorkom getreuzel door je kinderen uit te dagen om klaar te zijn voor het einde van de playlist.

  2. Organiseer de badkamer-routine

   Staat tandenpoetsen bij jou thuis gelijk aan een gevecht? En loop het haren borstelen van je dochter uit op een drama? Probeer er een spel van te maken door de badkamerroutine in verschillende stappen te verdelen. Zet alles wat je nodig hebt in een bakje en verduidelijk de stappen door er bijvoorbeeld een sticker op te plakken.

  3. Doe een badjas aan over je kleding

   Je kent het vast wel: ben je net helemaal aangekleed, gooit je kind de melk om. Of hij pakt je vast met zijn chocopastahandjes. Trek een badjas of makkelijk vest over je kleding aan, dan hoef je je niet meer om te kleden. Ontbijten voor het aankleden werkt natuurlijk ook ;-).

   Advertentie

   Meer tips: zo krijg je je kind wél op tijd naar school.

  4. Dek de tafel de avond van tevoren

   Het kan een opgave zijn om ’s ochtends de tafel te dekken, het ontbijt te maken én tegelijkertijd je kind aan tafel proberen te krijgen. Dek ’s avond alvast de tafel, zodat je alleen nog maar het ontbijt op tafel hoeft te zetten. En zet het beleg (dat niet in de koelkast hoeft) in een mand in de la. Je pakt de mand, en klaar.

   Tips: zo hou je het gezellig aan tafel. 

  5. Maak een ochtend-checklist voor je kinderen

   Voor kinderen kan het lastig zijn om te onthouden wat ze allemaal moeten doen ’s ochtends, vooral als ze nog slaperig zijn. Maak daarom een checklist met daarop de taken die je kind in de ochtend moet doen. Denk aan: bed opmaken, tanden poetsen, haren kammen etc. Hang de checklist op een zichtbare plek of schrijf de punten op een krijtbord.

   Advertentie

   Lees ook: Deze 4 signalen die kunnen wijzen op een mommy burn-out

Redactioneel – Offer – Praktisch en veiligheid

Maak je huis kindveilig

Veilige traphekjes
Shop nu