Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

6 dingen die je beter niet kunt zeggen tegen je partner over opvoeden

Opvoeden is een ontzettend leuke taak, maar soms ook best stressvol. Iets met slaap te kort, driftbuien en kleine mensen met eigen willetjes. Wel zo fijn dus als je kunt rekenen op je wederhelft, alias partner in crime!

Wil je dat graag zo houden of zitten jullie er op dit moment even niet zo lekker in? Dan is hier een handig lijstje met zes dingen die je beter NÍET kunt zeggen tegen je wederhelft.

Advertentie
 1. ‘Ik zei het toch!’
  De zin die à la minute zorgt voor bonje. Natuurlijk voelt het lekker als je partner zich realiseert dat je al die tijd gelijk had, maar wrijf het niet in zijn gezicht. Kun je het écht niet laten? Doe het dan een paar uur later, op een rustig moment. Met een beetje geluk kunnen jullie er dan samen om lachen.
 2. ‘Dit boek zegt dat we het zo moeten doen’
  Leuk, dat je alle parenting-boeken hebt gelezen, alle blogs bent afgespeurd en ontelbaar veel vlogs hebt bekeken, maar dat betekent niet dat je partner jou daarin volgt. Jullie relatie is gebaseerd op vertrouwen, dus vertrouw erop dat wanneer het erop aan komt, jouw lief echt wel weet wat hij moet doen.
 3. ’Nou, zo reageert hij anders nooit bij mij’
  Ai, dit is er zo eentje. Zo’n zin waar je geheid spijt van krijgt. Want als je kleintje zich in jouw armen voorbeeldig gedraagt, maar vervolgens bij je partner in huilen uitbarst, betekent dat natuurlijk niet dat hij iets verkeerd doet. Zoek het liever eerst bij jezelf. Ben je gespannen over iets of geïrriteerd? Nee? Tja, ook kinderen hebben eh, moodswings.
 4. ‘Je lette niet op!’
  Ongelukken gebeuren, al ben je nog zo voorzichtig. Probeer in plaats van je partner ergens van te beschuldigen, er op een later rustig moment over te praten. Evalueer! Mocht het dan nog eens gebeuren, dan weten jullie precies wat te doen en waar op te letten. Want echt, deze zin eruit floepen, maakt je partner alleen maar nerveus of geïrriteerd.
 5. ’Harry en Ans doen het op deze manier’
  Leuk dat andere ouders het zus en zo doen, maar door jullie opvoedkunsten te vergelijken, kan dat bij de ander behoorlijk in het verkeerde keelgat schieten. Wat voor anderen werkt, werkt niet per se voor jullie. Elk gezin is anders. Stop met vergelijken en benoem het al zeker niet bij je partner, om ongemakkelijkheid te voorkomen.
 6. ’Van mij had dat nooit gemogen’
  De ene ouder vindt het prima als kinderen ravotten en hangen in klimrekken en de ander is sneller bezorgd: want wat als hij valt of struikelt? Ook hier geldt: vertrouw op je partner, hij kent jullie kind – net als jij – door en door. Ook al zou je het zelf misschien anders aanpakken of een aantal waarschuwingen meegeven vóór het spelen… Juist de verschillen en het elkaar aanvullen, maakt jullie zo’n bijzonder goed team!

Door: Martine Schut – Bron: Popsugar – Beeld: Schutterstock