Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

7 niet-zo-handige dingen aan het Sinterklaasjournaal

Met je kind het Sinterklaasjournaal kijken is altijd een gezellig moment. Maar moeten ze nou echt aankondigen dat er de volgende ochtend een letter in de schoen zit terwijl je die helemaal niet in huis hebt? Een oproep aan de makers van het Sinterklaasjournaal.

Supergezellig om met pepernoten op schoot naar het Sinterklaasjournaal te kijken met je eigen pietjes naast je op de bank. Maar soms maken de makers het wel een beetje ingewikkeld voor ons ouders. Dus een vriendelijk verzoek aan het Sinterklaasjournaal: helpen jullie ons volgend jaar een beetje?

Advertentie
 1. Letter

  Zit je lekker met je kind op de bank het Sinterklaasjournaal te kijken, kondigen ze opeens aan dat alle kinderen een chocoladeletter in hun schoen zullen vinden. Euhm… je hebt toevallig net je kind beloofd dat hij die avond zijn schoen mag zetten maar een letter was nou net niet wat jij – pardon: de Sint – in huis had gehaald als cadeautje.

  Gezonder snoepen met Sinterklaas? Dit zijn onze tips.

 2. Verkeerd

  Of ze zeggen dat je kind de verkeerde letter in het doosje zal aantreffen (dankzij die onhandige nieuwe Pieten). Dus al heb je toevallig een chocoladeletter klaarliggen, dan moet je toch nog naar de winkel voor een ándere letter. Zodat je kind de verkeerde letter krijgt.

 3. Stoepkrijt

  Gelukkig mag je ook gewoon de goede letter in het goede doosje doen, maar dan moet je wel stoepkrijt in huis hebben. Want alleen als kinderen hun letter krijten, is het duidelijk welke choco-letter ze moeten krijgen. En je had natuurlijk net al het stoepkrijt ergens diep in de schuur weggeborgen, omdat het stoepkrijtseizoen voorbij is.

 4. Spanning

  Qua spanning kunnen ze er wat van bij het Sinterklaasjournaal. Weten jullie nog dat jaar met die witte wieven? Geen handige verhaallijn voor kinderen die snel bang zijn. Dit jaar is het niet zo eng, maar er gaat natuurlijk wel van alles mis. Nu zijn veel kinderen toch al redelijk hyper door het hele Sinterklaas-gebeuren en die opwinding over de verkeerde pakjes helpt dan niet.

 1. Tablet

  Hoop je na afloop van het Sinterklaasjournaal dat het in jullie huis eindelijk over iets anders kan gaan dan Sinterklaas? Helaas. Op de valreep kondigt Dieuwertje Blok standaard aan dat je kind vooral nog even online moet. Dan kan hij live naar de pakjeskamer om zijn cadeau te controleren. En je had nou net bedacht dat je kind genoeg schermtijd had gehad vandaag.

 2. Piet Paniek

  De pietenpersonages zijn natuurlijk allemaal fantastisch, maar waarom moeten ze vaak na één jaar het veld alweer ruimen? Elk kind was gek op Piet Paniek, maar vanaf 2016 we zagen hem niet meer.

 3. Pakpapier

  Misschien kunnen jullie ook niet meer zoveel gedoe maken van het inpakpapier? Zoals dat jaar dat opeens al het pakpapier zelfgemaakt moest zijn door de kinderen. Heel leuk, maar de controlfreaks onder ons hadden alle schoencadeautjes al keurig ingepakt klaarliggen. En dit jaar moesten de cadeaus weer helemaal uitgepakt worden (want die nieuwe pieten pakten de cadeautjes uit). Het is zo lastig voorbereiden.

Tot slot: we waarderen het hoor, redactie, dat jullie zo’n prachtig Sinterklaasjournaal voor onze kinderen maken waar stiekem ook veel leuke humor voor de vaders en moeders in zit. Het zou alleen fijn zijn als jullie het ons hulp-Sinten en -Pieten soms nog ietsje makkelijker zouden maken. Bedankt alvast!

Tot slot: wanneer en hoe vertel je dat Sinterklaas niet bestaat?