Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

7x deze vrouwen brachten hun kind op een wel heel bijzondere plek ter wereld

In het vliegtuig, de bus of de achtertuin: het zijn geen plekken waar je normaal gesproken graag bevalt, maar soms is het niet anders. Hier zeven bevallingen op bijzondere locaties.

 1. Vliegtuig

  Geen verkeerde plek om geboren te worden, want dit meisje mag haar hele leven gratis vliegen met Cebu Pasific Air. Tijdens een vlucht beviel haar moeder twee maanden te vroeg van haar dochter. De vrouw hoefde maar één keer te persen. Het meisje kreeg kleding aan van een van de baby’s aan boord wiens ouders een extra set in de handbagage hadden. Het meisje is niet de enige vliegtuig-baby. Onder meer ook op een vlucht van Singapore naar Myanmar werd een baby geboren. Het jongetje heet Saw Jet Star naar de vliegmaatschappij. Dit kind kwam er wat bekaaid af in vergelijking met het meisje dat op een Cebu Pasific-vlucht geboren werd, zijn moeder en hij kregen alleen de terugvlucht cadeau.

 2. Drive-in bioscoop

  De aanstaande ouders dachten nog even een filmpje te pakken samen voordat de baby geboren werd. Maar eenmaal in de auto bij een drive-in bioscoop-evenement in Amsterdam kondigde de baby zich al aan. Het jongetje werd kort na de pauze in de film Almost Famous geboren, in de auto die geparkeerd stond voor het witte doek.

 3. Achtertuin

  De Duitse Sara zette haar vijfde kind op de wereld in haar achtertuin tussen de trampoline en het speelhuisje in. Haar oudere kinderen speelden eromheen. Sara koos bewust voor deze opvallende plek om te bevallen: ze wilde zelf een geboorte zonder medische assistentie en zette er een filmpje van op YouTube.

 4. Zwembad

  Evelien zat in het restaurant van een zwembad in Leiderdorp waar haar dochter zwemles had, toen er opeens geen houden meer aan was. De verloskundige arriveerde net op tijd om in het kantoor van het zwembad baby Jack geboren te zien worden. Ook Jack hield een cadeau over aan de bijzondere plek waar hij besloot zijn entree in de wereld te maken, hij mag zijn hele leven lang gratis zwemmen in het zwembad.

  Meer bijzondere verhalen? Ook deze vrouwen bevielen op een unieke locatie.

 5. Trein

  Aan boord van de Thalys van Parijs naar Brussel mochten twee doktoren en twee verpleegkundigen die in de trein zaten opeens aan de slag. De conducteur riep om dat er een vrouw aan het bevallen was. De hogesnelheidstrein reed net station Brussel-Zuid binnen toen het meisje werd geboren. Nu mag ze haar leven lang gratis met de Thalys reizen.

 6. Supermarkt

  Ashleigh uit Canada was nietsvermoedend boodschappen aan het doen toen ze opeens hevige pijn kreeg. Hoewel ze niet wist dat ze zwanger was, werd even later in de supermarkt haar zoon geboren. Ze kreeg van de winkel een jaar lang gratis luiers voor baby Ezra.

 7.  Bus

  In Breda beviel een vrouw in de bus van haar baby. De chauffeur had de bus nog maar twintig seconden aan de kant gezet toen het jongetje al werd geboren. De navelstreng werd afgebonden met een schoenveter.

Bron: Medisch ContactMamaplaatsDe TelegraafNH NieuwsOmroep WestNu.nlMetronieuwsShepostsonlineMamaenzo – beeld: Shutterstock