Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

8 x kindertraktaties die niet om op te eten zijn

Is jouw kind jarig of gaat hij naar de volgende groep? Tijd om te trakteren! Wil je een keer wat anders dan rozijntjes, snoep of fruit uitdelen? Hier acht originele tips voor kindertraktaties waar jouw kind gegarandeerd punten mee scoort.

Advertentie
 1. Kogelvis

  Bron: Pinterest

  Van deze traktaties worden kinderen vast en zeker erg blij. Je koopt een aantal ballen en knutselt daar vinnen aan en een gezicht. Wil je er helemaal een onvergetelijke traktatie van maken? Maak een ring aan de vissen en laat de kinderen met een hengel hun eigen vis vangen. Plezier gegarandeerd!

 2. Olifant met rolfluit

  Beeld: Pinterest

  Geen zin om moeilijk te doen? Dan is deze traktatie iets voor jou. Print op gekleurd papier een aantal olifanten uit en knip deze uit. Waar de slurf hoort te zitten, plaats je een rolfluit. Taaaada, een leuke en snelle traktatie!

 3. Speelgoeddieren

  Beeld: Pinterest

  Nog een traktatie die gemakkelijk te maken is: deze gezellige dieren met een stempelkaartje. Het idee is eenvoudig. Je koopt een aantal verschillende plastic dieren, touw en wat kartonnen kaartjes met stempels. Je maakt de dieren vast aan het kaartje door middel van touw en stempelt de door jouw gekozen tekst op het kartonnen kaartje.

 4. Koekvormen

  Beeld: Pinterest

  Advertentie

  Een andere originele traktatie is om ieder kind één of meerdere koekvormpjes te geven. Dit is erg leuk in te pakken in cellofaan of gekleurde zakjes. Tip: als je echt punten wilt scoren, kun je er een aantal potjes Play-Doh bij geven. Zo kunnen de kinderen gelijk met hun traktatie aan de slag.

 5. Potjes Play-Doh

  Beeld: Pinterest

  Nóg een traktatie waar kinderen blij van worden: potjes Play-Doh. Gaat je kind naar de volgende groep? Dan kun je de potjes opvrolijken met gekleurde handjes. Bij een jarig kind kun je ze uiteraard op een andere manier versieren of gewoon zo inpakken. Een vrolijke traktatie!

  Tip: Met deze megaset van 36 potjes Play-Doh verblijd je de hele groep!

 6. Een bundeltje potloden of krijtjes

  Beeld: Pinterest

  Weinig kinderen die niet blij worden van kleuren, toch? Daarom zijn kleurtjes altijd een goed idee. Een bundeltje potloden of (stoep)krijtjes op zichzelf is al erg leuk. Maar mocht je all out willen gaan, kun je er ook tekenborden of kleine kladblokjes bij geven.

 7. Kleurrijke badeendjes

  Beeld: Pinterest

  Advertentie

  Deze kleurrijke eendjes zijn leuk om naar te kijken en om mee te spelen. Sommige eendjes maken ook een geluid, leuk voor de kleinste kinderen. Belangrijk: let wel goed op met ballonnen bij kinderen onder de 8 jaar oud.

 8. Glitterbol

  Beeld: Pinterest

  Dit is typisch zo’n traktatie die lastiger lijkt dan het in werkelijkheid is. Je hebt een aantal dingen nodig: speelgoeddiertjes, glazen potjes, glitter, water en goede lijm. De plastic diertjes plak je aan de binnenkant van de deksel van het potje. Het potje vul je met water en glitter. Dan maak je de deksel stevig vast aan het potje (met lijm!), dan zet je het geheel ondersteboven en schudden maar. Magisch!

Meer inspiratie:

Lees ook:
Ter inspiratie: 20x jullie mooiste traktaties
14x de leukste kindertraktaties
Heel Holland bakt: de leukste traktaties!

Bron: Pinterest – Beeld: Pinterest

Redactioneel – offer – Opgeruimd is netjes, speelgoed opruimen is leuk en leerzaam!

Opgeruimd is netjes, speelgoed opruimen is leuk en leerzaam!

Ontdek het aanbod speelgoedkisten