Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

8x interessante podcasts voor aanstaande ouders

Hoe blijf je ontspannen tijdens de zwangerschap en bevalling? Hoe gaat het er in andere gezinnen aan toe? En wat zegt zijn naam over iemand? In deze podcasts delen bekende Nederlanders hun bevallingsverhalen, opvoedexperts hun belangrijkste tips en leer je nog veel meer over het ouderschap.

 1. De tweede

  In zeven afleveringen beluister je bijzondere verhalen over een alledaags verschijnsel: het gezin. Jair Stein en Lynn Berger leggen wetenschappelijke inzichten naast individuele ervaringen en zoeken uit hoe het gemiddelde gezin functioneert. Deze podcast is gebaseerd op het onlangs verschenen boek De tweede van Lynn Berger en een productie van journalistiek platform De Correspondent. Benieuwd? Hier beluister je De tweede.

  Lees ook: Een tweede kind: wanneer?

 2. Podnataal

  In seizoen 1 neemt radio- en podcastmaker Simone Wijnands je mee tijdens haar eigen zwangerschap. In seizoen 2 doet iedere aflevering een bekende of onbekende moeder haar bevallingsverhaal. Vooral de afleveringen met Bobbi Eden en Soundos zijn de moeite waard. Luister hier naar de verhalen van Podnataal.

 3. Aangenaam

  Of je nu een unieke naam hebt, of juist een veelvoorkomende, achter veel namen zit een bijzonder verhaal. Waar komt je naam vandaan? Wat zegt een naam over iemand? In de podcast Aangenaam gaat Edda Heinsman onder meer op zoek naar de meest getatoeëerde naam van Nederland en kom je als luisteraar achter de onverwachte naam van de meest gekuste vrouw ter wereld.

  Babynamen 2019: de populairste namen en trends

 4. Opgejaagd

  Hoe goed is het Nederlandse systeem van kinderopvang en basisscholen? Dat vraagt de van oorsprong Zweedse Jennifer Pettersson zich in deze serie af. Als moeder van twee jonge kinderen verbaast ze zich over de manier waarop het in Nederland voor ouders en kinderen geregeld is. Jennifer woont al 20 jaar in Nederland en twijfelt of haar kinderen niet beter in Zweden kunnen opgroeien. Niet per se een podcast waar je blij van wordt, maar hij zet je sowieso aan het denken. Je vindt de podcast hier: Opgejaagd.

 5. Ik ken iemand die

  Ik Ken Iemand Die is een podcast over opvoeden, kinderen en ouderschap. Journalist Nynke de Jong interviewt samen met haar vrienden schrijvers Alex van der Hulst en Hanneke Hendrix  experts om hen handige opvoedtips te ontfutselen en met hen over het zoet en bitter van het ouderschap te praten.

 6. Het vak van vader

  Elke twee weken gaat Erik van der Horst met een inspirerende nieuwbakken of ervaren vader in gesprek over het vaderschap. Een nieuw leven, de liefde, hoe leuk en hoe zwaar het kan zijn. Vader blijkt een vak te zijn wat je moet leren. Erik moedigt luisterende vaders aan de beste ideeën te jatten en het vaderschap nog mooier te maken. Beluister hier Het vak van Vader.

  Handig! 10 briljante hacks van vaders voor vaders

 7. Adem In Adem

  Adem in en uit gaat over de geboorte. Oprichter Rolien gaat samen met verloskundige Aline en verschillende gasten in gesprek over de bevruchting, bevalling en alles daar tussenin. Alles komt aan bod; de ontmoeting, de kinderwens, seks, zwangerschapskwaaltjes, de grote dag zelf en de overgang naar het jonge ouderschap. Een podcast vol humor met tafelgesprekken die voelen alsof je erbij zit.

  Lees ook: Welke zwangerschapscursus past het beste bij jou?

 8. Relax Mama

  Relax Mama is een prettige podcast met praktische tips voor tijdens je zwangerschap en bevalling. Zo leer je (nog) meer te genieten van deze bijzondere fase in je leven. Eigenlijk een soort online zwangerschapsyoga kortom.

  Lees ook: Zwangerschapsyoga: dit moet je weten