Kies nĂș voor een abonnement met korting

Abonneer nĂș met korting

 
Podcast zwangerschap ouderschap opvoeding
door

19x interessante podcasts over zwangerschap en opvoeding

Hoe blijf je ontspannen tijdens de zwangerschap en bevalling? Hoe gaat het er in andere gezinnen aan toe? En hoe vergroot je de kans op een succesvolle bevruchting? In deze podcasts delen bekende Nederlanders hun bevallingsverhalen, opvoedexperts hun belangrijkste tips en leer je nog veel meer over het ouderschap en zwanger worden.

Advertentie

12 podcasts voor opvoeders

 1. Papa podcast

  Papa podcast is voor en door jonge vaders die het zelf ook allemaal (nog) niet zo goed weten. Barend van Deelen van Radio 538 en Wijnand Speelman van NPO 3FM bespreken het vaderschap aan de hand van hun eigen ervaringen en die van hun gasten.
 2. Achter het behang

  In de podcast Achter het behang gaan kinder- en opvoedcoaches Jet en Martien in gesprek met ouders. Tijdens de afleveringen vertellen ouders eerlijk over alle momenten in de opvoeding. Zo zijn er afleveringen over de rol van stiefouders, weglopende kinderen en kinderen die je achter het behang wilt plakken.

 3. De tweede

  In zeven afleveringen beluister je bijzondere verhalen over een alledaags verschijnsel: het gezin. Jair Stein en Lynn Berger leggen wetenschappelijke inzichten naast individuele ervaringen en zoeken uit hoe het gemiddelde gezin functioneert. Deze podcast is gebaseerd op het boek De tweede van Lynn Berger en een productie van journalistiek platform De Correspondent. Benieuwd? Hier beluister je De tweede.

  Lees ook: Een tweede kind: wanneer?

 4. Aangenaam

  Of je nu een unieke naam hebt, of juist een veelvoorkomende, achter veel namen zit een bijzonder verhaal. Waar komt je naam vandaan? Wat zegt een naam over iemand? In de podcast Aangenaam gaat Edda Heinsman onder meer op zoek naar de meest getatoeëerde naam van Nederland en kom je als luisteraar achter de onverwachte naam van de meest gekuste vrouw ter wereld.

  Advertentie

  Babynamen 2019: de populairste namen en trends

 5. Opgejaagd

  Hoe goed is het Nederlandse systeem van kinderopvang en basisscholen? Dat vraagt de van oorsprong Zweedse Jennifer Pettersson zich in deze serie af. Als moeder van twee jonge kinderen verbaast ze zich over de manier waarop het in Nederland voor ouders en kinderen geregeld is. Jennifer woont al twintig jaar in Nederland en twijfelt of haar kinderen niet beter in Zweden kunnen opgroeien. Niet per se een podcast waar je blij van wordt, maar hij zet je sowieso aan het denken. Je vindt de podcast hier: Opgejaagd.

 6. Ik ken iemand die

  Ik Ken Iemand Die is een podcast over opvoeden, kinderen en ouderschap. Journalist Nynke de Jong interviewt samen met haar vrienden schrijvers Alex van der Hulst en Hanneke Hendrix  experts om hen handige opvoedtips te ontfutselen en met hen over het zoet en bitter van het ouderschap te praten.

 7. Het vak van vader

  Elke twee weken gaat Erik van der Horst met een inspirerende nieuwbakken of ervaren vader in gesprek over het vaderschap. Een nieuw leven, de liefde, hoe leuk en hoe zwaar het kan zijn. Vader blijkt een vak te zijn dat je moet leren. Erik moedigt luisterende vaders aan de beste ideeën te jatten en het vaderschap nog mooier te maken. Beluister hier Het vak van Vader.

  Advertentie

  Handig! 10 briljante hacks van vaders voor vaders

 8. Maartje Luijk over opvoeding

  Als ouder heb je een heleboel twijfels: doe ik het wel goed genoeg? Maartje Luijk is pedagoog aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam en geeft in de podcast Maartje Luijk over opvoeding antwoord op allerlei vragen over opvoeding en de ontwikkeling van een kind.

 9. Dad or alive

  Papa zijn is fantastisch! Maar niet iedere dag. In de podcast Dad or alive interviewen presentator Manuel Venderbos en entertainmentdeskundige Eric de Munck bekende vaders. Ze delen graag het eerlijke verhaal.

 10. Ouders van Nu vraagt door

  Je kind laten doorslapen, relaxt bevallen, de peuterpuberteit of zindelijk worden, iedereen heeft er een mening over. Maar hoe zit het nou echt? In de podcastserie Ouders van Nu vraagt door vragen wij verschillende experts het hemd van het lijf.

 11. De school voor Ouders

  De keuzes die je als ouder moet maken voor je kind zijn enorm. Natuurlijk wil je de beste keuze maken, maar wat is dat dan? In de podcast De School voor Ouders hoor je uiteenlopende ideeën en ervaringen over onderwerpen die veel ouders bezighouden.

 12. 3×7 Bij de dokter

  Kinderarts Gerdine Kamp en arts-assistent Lotte Heijerman bespreken in de podcast 3×7 Bij de dokter samen met kind en ouder in een kwartier een ziektebeeld binnen de kindergeneeskunde.

Lees ook: Zwanger? 16x films en series die je nu wilt zien

4 podcasts voor tijdens de zwangerschap

 1. Relax Mama

  Relax Mama is een prettige podcast met praktische tips voor tijdens je zwangerschap en bevalling. Zo leer je (nog) meer te genieten van deze bijzondere fase in je leven.

  Lees ook: Zwangerschapsyoga: dit moet je weten

 2. Podnataal

  In seizoen 1 neemt radio- en podcastmaker Simone Wijnands je mee tijdens haar eigen zwangerschap. In seizoen 2 doet iedere aflevering een bekende of onbekende moeder haar bevallingsverhaal. Vooral de afleveringen met Bobbi Eden en Soundos zijn de moeite waard. Luister hier naar de verhalen van Podnataal.

 3. Verlossende woorden

  In de podcast Verlossende Woorden gaan verschillende gynaecologen in gesprek met rolmodellen binnen de gynaecologie en obstetrie. De productie van deze podcast is net gestart. De afleveringen zijn binnenkort te beluisteren.

 4. Adem in en uit

  Adem in en uit gaat over de geboorte. Oprichter Rolien gaat samen met verloskundige Aline en verschillende gasten in gesprek over de bevruchting, bevalling en alles daar tussenin. Alles komt aan bod; de ontmoeting, de kinderwens, seks, zwangerschapskwaaltjes, de grote dag zelf en de overgang naar het jonge ouderschap. Een podcast vol humor met tafelgesprekken die voelen alsof je erbij zit.

  Lees ook: Welke zwangerschapscursus past het beste bij jou?

2 podcasts over vruchtbaarheid

 1. Superzaad of trage zwemmers

  In de podcast Superzaad of trage zwemmers? Alles over mannelijke vruchtbaarheid van het Erasmus MC vertelt uroloog-androloog Gert Dohle alles wat je wilt weten over mannelijke vruchtbaarheid. Kun je met het blote oog zien wat de kwaliteit van jouw sperma is? En wat kun je zelf doen voor een goede staat van je zaad? Dohle geeft ook tips voor een succesvolle bevruchting.

 2. Freya podcast relaties en omgeving

  De podcast Freya podcast relaties en omgeving, gemaakt door de vereniging voor mensen met onvruchtbaarheid Freya, gaat in op wat onvruchtbaarheid betekent voor je relaties met anderen. Hoe doe je dat als partners, zo’n fertiliteitstraject? Hoe voorkom je dat je elkaar kwijt raakt in deze heftige tijd? Ook de omgang met de mensen om je heen komt aan bod.

 3. Miskraammonologen

  Miskraammonologen is een podcastserie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels. In iedere aflevering hoor je een persoonlijk verhaal over een miskraam. Verteld door de vrouwen die ze zelf meemaakten, maar ook door hun partners en de professionals die hen begeleidden. Want hoe mensen een miskraam beleven en er later mee omgaan, is even uniek als leerzaam.

  Lees ook: Koptelefoon op en lekker luisteren: deze podcasts zijn speciaal voor kinderen

  Beeld: GettyImages

Redactioneel – offer – Buggy’s

Op zoek naar Buggy's

Bekijk nu