Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

8x waarom het geweldig is om een november-baby te krijgen

Natuurlijk, je hebt het niet voor het uitkiezen en een baby krijgen is altijd geweldig. Maar er zitten wel érg leuke voordelen aan als je in november bevalt of in deze maand bent geboren. Deze bijvoorbeeld.

Advertentie

1. Voor alle drukte

In november verheugen we ons op de naderende feestdagen en hangt er al een bijzondere sfeer, maar we zijn nog niet half overspannen van al het shoppen, koken en sociaal doen. Dat komt pas over een paar weken, als het echt bijna zover is. Een fijne maand dus om in alle rust te bevallen én voor je kind leuk om jarig te zijn.

2. De leukste spullen

Omdat de feestdagen eraan komen, puilen de winkels bovendien uit van de leuke spullen en nieuwste gadgets. Grote kans dus dat je de meest fantastische kraamcadeaus krijgt.

Tip: Laat een sterrenstelsel poster op maat maken (of vraag het als kraamcadeau) met de stand van de sterren op basis van de geboorteplaats, -datum en -tijd van je kind.

3. Papa thuis

Ook fijn: je partner heeft in december veel dagen vrij. Hij hoeft dan minder vakantiedagen op te nemen om lekker thuis te zijn bij jou en jullie baby (en kan de boel vaker van je overnemen, zodat jij kan slapen).

Advertentie

Leuk! 30x jongens- en meisjesnamen geïnspireerd op de herfst

4. Sterrenbeeld

Wordt je kind geboren voor 22 november, dan is hij een Schorpioen en anders een Boogschutter. Aan beide tekens worden mooie eigenschappen toegedicht, zoals een sterke wilskracht, nieuwsgierigheid en het zijn energieke types.

Peuters & driftbuien: het sterrenbeeld voorspelt hoe erg het wordt

5. In goed gezelschap

Je kind deelt zijn geboortemaand met behoorlijk succesvolle beroemdheden, zoals Leonardo DiCaprio, Scarlett Johansson, Ryan Gosling en Kendall Jenner.

6. Welterusten

Uit onderzoek is gebleken dat zowel dieren als mensen lekkerder slapen in de wintermaanden. Dit geldt dus ook voor baby’s. En laat het nou bijna winter zijn.

Handig! Slaapschema baby per maand

7. Cocoonen

Als het guur novemberweer is, is het heerlijk om lekker op de bank te blijven en voor de zoveelste dag in die te relaxte joggingbroek rond te lopen. Een pasgeboren baby is het perfecte excuus om precies dat te doen.

8. Mutsjes en jasjes

En ga je straks met je baby naar buiten? Dan kun je hem zo’n lekkere dikke teddy-jas aantrekken. Met een wollen mutsje erbij. Met (smelt!) berenoortjes. En de hele weg achter de wandelwagen genieten van dat uitzonderlijk schattige kind van je.