Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Mei kind heeft bloemetje in haar hand
door

9 grappige weetjes over mei-kinderen

Het maakt natuurlijk niks uit in welke maand je kind wordt geboren. En je hebt 't ook niet voor het kiezen. Maar het heeft zo z'n voordelen om een baby te krijgen in mei.

Advertentie

1. Sterrenstof

Als je kind in mei is geboren is zijn sterrenbeeld de vriendelijke, knuffelige Stier of (vanaf 21 mei) een vrolijke, nieuwsgierige Tweelingen. Allebei gezelligerds én ze hebben hetzelfde ‘nadeel’: deze kinderen zijn niet in bed te krijgen. Maar goed, dat kun je ook positief uitleggen: ze halen gewoon graag álles uit de steeds langer wordende dagen. Lees hier meer over slaapgewoontes gebaseerd op het sterrenbeeld van je kind.

Tip: Laat een sterrenstelselposter maken met de stand van de sterren op basis van de geboorteplaats, -datum en -tijd van je kind.

2. Lentekind

Huppelende lammetjes, een stralende zon, alles groeit en bloeit weer, wat is de lente toch een geweldig seizoen. Mét een redelijke kans dat je de verjaardag van je kind kunt vieren op een picknickkleed. Lampionnen aan de bomen, wat een feest!

3. Minder last van allergieën

Hoewel de lente absoluut geen pretje is voor mensen met hooikoortsallergie, is het toch een perfect seizoen om geboren te worden. Deze kinderen lijken minder kans te hebben op het ontwikkelen van allergieën, hooikoorts, astma en eczeem.

Advertentie

4. Glas halfvol

Ziet jouw kind alles van de zonnige kant? Dat kan kloppen: mensen die in mei zijn geboren zijn het meest optimistisch en positief ingesteld, blijkt uit een studie onder 58.000 mensen. Heerlijk, zo’n glas dat altijd halfvol is.

5. Kort lontje

Maar als het mis is, is het ook goed mis met mei-mensen. Ze kunnen hun zelfbeheersing nog wel eens verliezen als ze kwaad zijn. Gelukkig zijn hun woedeaanvallen meestal van korte duur en als de lucht is geklaard breekt die stralende zon weer door.

6. In goed gezelschap

Briljante mensen zagen het levenslicht in mei! Om er een paar te noemen: Karl Marx, Mark Zuckerberg en Sigmund Freud, maar ook muzikale genieën als Bob Dylan, Stevie Wonder, James Brown en Adele.

7. Gemotiveerd én ambitieus

De kans is groot dat je jouw mei-kind later niet achter de broek hoeft te zitten als hij huiswerk heeft. Mensen die in mei zijn geboren zijn namelijk ontzettend gemotiveerd. Als ze een doel voor ogen hebben, gaan ze er 100% voor. En zit het een keer tegen, dan laten ze zich niet van de wijs brengen en gaan ze gewoon door. Daarnaast zijn ze vaak heel ambitieus en gefocust op geld verdienen.

8. Lange Lijs

Grappig weetje: mensen die in de lente worden geboren zijn volgens antropoloog Gerhard Weber van de Universiteit van Wenen over het algemeen langer dan gemiddeld. Het verschil is minimaal (slechts een halve centimeter), maar is statistisch gezien wél van belang. De oorzaak heeft waarschijnlijk te maken met het daglicht waar zwangere vrouwen die in de lente zijn uitgerekend aan zijn blootgesteld.

9. Babynamen

Ben je uitgerekend in mei en verwacht je een dochter? Genoeg ideeën voor de perfecte naam: deze leuke meisjesnamen zijn geïnspireerd op de lente. Wat dacht je bijvoorbeeld van Blossom, Avril, May of het mooie Lente? Ook leuk, en ook voor jongens: dit lijstje babynamen geïnspireerd op de natuur.

Beeld: Shutterstock

Commercieel – Hema – Offer –  Hydrofieldoeken

Hydrofieldoeken

Drie multifunctionele hydrofiel doeken
Shop nu