Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Vaderdag knutsels
door

9x een cadeau voor Vaderdag knutselen met je kind

Vaderdag, de dag om de vader van je kinderen te verwennen met cadeautjes, ontbijt op bed of een zelfgemaakt knutselwerk. Wij hebben de elf leukste voor jullie op een rij gezet.

Advertentie

Knutselwerken voor Vaderdag

Op de derde zondag in juni is het Vaderdag. Tijd om de vaders eens goed in het zonnetje te zetten met een mooi knutselwerk. Zo geef je niet alleen een persoonlijk cadeau, maar stimuleer je tegelijkertijd de creatieve ontwikkeling van je kind. Win-win!

 1. Toffe peer

  Een leuke cadeautje voor vaders om te krijgen en voor kinderen om te maken. Wat heb je nodig? Zelfdrogend klei, chenilledraad, verf, papier en een stift. Hier lees je hoe je te werk gaat.

 2. Vaderdag paperclip

  Wil je iets kleins voor de papa in kwestie knutselen? Dit heb je nodig: gekleurd papier, schaar, lijm, stift, kleine blaadjes papier en een knijper. Hier bekijk je een filmpje over hoe je dit maakt.

 3. Canvas tas

  Met een paar kwasten en textielverf maak je van een eenvoudige tas een uniek exemplaar. Leg tussen de voor- en achterkant van de tas wel even een stuk karton of krantenpapier zodat je verf niet doordrukt naar de andere kant.

  Advertentie

  Handig: Bij Xenos koop je goedkope (blanco!) canvastassen

 4. Sleutelhanger

  Met krimpfolie tover je de handafdruk van je kind om tot een sleutelhanger. Of laat je kind een geheel eigen ontwerp maken voor aan de sleutelbos van papa.

 5. Sokken voor Vaderdag

  Welke vader is nu niet blij met een extra paar sokken? Vooral als zijn eigen kinderen die hebben versierd. Haal witte sokken en textielstiften in huis en laat je kinderen helemaal losgaan. Van hamburgers tot een abstract kunstwerk: niets is te gek!

 6. Parkeerschijf

  Beeld: Bobo.nl

  Een parkeerschijf is altijd handig! Voor deze schijf heb je een splitpen, blauwe parkeerschrijf en karton nodig. Hoe ga je te werk? Op deze website staat een uitgebreide uitleg.

 7. Superpapa

  Beeld: LadyLemonade

  Advertentie

  Misschien een werkje voor wat oudere kinderen, maar van een wc rol kun je heel goed een superpapa maken. Knip de outfit van papier en lijm die op de wc rol. En geef de superpapa daarna een gezichtje en haren met stift.

 8. Papa in een stolp

  Hoe leuk zijn deze superpapa-stolpen? Ze zijn ook nog eens heel makkelijk te maken. Zorg voor een lege glazen pot, papier, krijt/potloden/stiften en een foto van de vader in kwestie. Laat je kind het lichaam van een superheld tekenen, plak hier het gezicht van papa op en plak dit op de onderkant van de deksel. Dan draai je de pot om en voilà!

 9. Papa, je bent een kei

  Beeld: JufYvon

  Leuk knutselwerk om te maken met jongere kinderen. Ga eerst op pad om de mooiste steen voor papa te zoeken. Hebben jullie er een gevonden? Dan kan je kind aan de slag met verf. Als dat droog is, kun je er een lieve, persoonlijke tekst op schrijven. Nog even mooi inpakken en klaar is Kees!

Lees meer:
14x dingen waar je als kersverse vader maar beter op voorbereid kunt zijn
Dit gebeurt er met het brein van een man wanneer hij vader is geworden
Deze vader heeft dé oplossing voor trappelende voetjes in draagzak

Beeld: GettyImages

Commercieel – Gazelle – Offer

Gazelle Makki

Gazelle Makki

Elektrische bakfiets voor de hele familie
Plan je proefrit