Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
traktaties
door

10 geweldige traktaties voor op het KDV of de peuterspeelzaal

Is je kind binnenkort jarig of neemt hij afscheid van het kinderdagverblijf of peuterspeelzaal? Deze traktaties zijn perfect voor wat jongere kinderen. En zien er niet alleen superleuk uit, maar ze zijn ook niet al te ingewikkeld om te maken.

Advertentie
 1. Dierenrijstwafels

  Link bron

  Deze dierenrijstwafels zijn super makkelijk te maken. Je doet een rijstwafel in een boterhamzakje en daarna maak je er een Nijntje, pandabeer of ander schattig wezentje van met knutselpapier en/of stiften.

  Wist je trouwens dat je wel moet oppassen met het geven van rijstwafels aan kinderen tot zes jaar? Af en toe eentje is prima, maar liever niet elke dag. Check waarom je moet oppassen met het geven van rijstwafels.

 2. Gezonde cupcake

  Bron: Moodkids

  Advertentie

  Ook leuk voor het kinderdagverblijf of de peuterspeelzaal. En ben je niet zo’n crea bea? Dan zijn deze mandarijnencupcakes perfect! Het enige wat je nodig hebt zijn een paar mandarijnen, druiven en een cupcakevormpje.

 3. Eierkoeken


  Bron

  Dit eierkoeken-piraatje is toch té schattig. Je maakt hem door eierkoeken te decoreren met smarties en dropveters. Het hoofddoekje maak je van een servetje of pakpapier.

  Meer inspiratie: 10 geweldige traktaties voor stoere jongens en meisjes

  Tip: In tijdnood of niet zo creatief? Hier vind je de oplossing

  Advertentie
 1. Lieve mandarijntjes


  Bron

  Heel schattig, gezond en super makkelijker. Je hoeft alleen maar een gezichtje op de mandarijn te tekenen en de tumtums er bovenop te plakken. Easy does it!

 2. Bananen piraatjes


  Bron

  Simpeler wordt het niet. Teken piratengezichtjes op de bananen en vouw de servet eromheen. Leuk toch?

 3. Autootjes

  Bron

  Deze grappige autootjes maak je eenvoudig door tumtums en het zure matje aan het dubbelgevouwen spekje te plakken. Je kunt natuurlijk ook prikkertjes gebruiken zoals op de foto, maar een beter plan is om eetbare lijm te gebruiken.

 4. Vrolijke vlinders


  Bron

  Maak vlindervleugels van gekleurd papier. Extra persoonlijk maak je het door de handomtrek van je kind te gebruiken voor je vleugels, zoals je op de foto ziet. Knip het hoofd van je kind uit de foto en plak deze op een lange vinger met eetbare lijm. Bevestig de vleugels er ook aan en klaar ben je.

  Ook leuk! 15x zomerse traktaties om uit te delen in de zomer

 5. Luchtballonnen


  Bron

  Koop leuke ijsbakjes en bevestig er met rietjes ballonnen op. Wat je in het bakje doet? Denk aan popcorn, chips of ga voor een gezonde snack zoals rozijntjes of fruit.

 6. Flamingo’s


  Bron

  Hoe leuk zijn deze flamingo’s? Knutsel eerst zelf een flamingo (of kijk even op Pinterest voor een printable) en plak er daarna een roze koek op. Zoet!

  Meer inspiratie? 10x geweldige traktaties voor echte meisjes-meisjes

 7. Vrolijke egeltjes


  Bron

  Knutsel van papier het lijfje en het hoofdje van de egels. Of kijk op Pinterest voor een handige printable. Doe wat lekkers in een zakje of doorzichtige folie en maak ze vast op de buikjes van de egels.

Redactioneel – Offer – Zwangerschapssymptomen

Een fijn zwangerschapskussen is onmisbaar!

Shop nu