Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Annemiek en Erik realiseerden hun droom in Oostenrijk: ‘De twintigwekenecho legde een kleine schaduw over ons geluk’

Annemiek (32) en Erik (38) verhuisden in 2019 met zoon Willem Jan (nu 3) naar Mallnitz in Oostenrijk, waar ze appartementen verhuren. Willem Jan is de portier: hij laat gasten binnen en deelt de sleutels uit.

Advertentie

Naar het buitenland

‘Al tijdens onze eerste date waren Erik en ik eruit: we wilden graag kinderen en iets beginnen in het buitenland. Liefst in een land met bergen, want als ik die zie, begint er spontaan iets in mij te tintelen. We hebben naar Canada gekeken, maar googelden al snel op ‘Gasthaus kaufen Österreich’. Uiteindelijk vonden we, via via, een prachtige plek in het Oostenrijkse Mallnitz, met een eigen huis, acht appartementen en een enorme, zonnige tuin. In de winter ontvangen we wintersporters en in de zomer bergliefhebbers.

Gastheertje

Tijdens onze zoektocht bleek ik zwanger. Allemaal life events in één keer, maar daar kregen wij juist een enorme drive van: wij gingen dit doen! De uitslag van de twintigwekenecho legde een kleine schaduw over ons geluk: onze baby bleek een schisis te hebben. Pas na zijn geboorte zou duidelijk worden hoe ernstig het was en of er andere gevolgen waren. Gelukkig bleek het mee te vallen, al moest Willem Jan al met drie maanden onder het mes.

Warme overdracht

Hoewel het pittig was, was zijn schisis voor ons nooit een reden om niet te emigreren. Zeker niet toen het schisisteam in het UMCG nauwe banden bleek te hebben met het team in het ziekenhuis van Salzburg, anderhalf uur van Mallnitz vandaan. Na een heel warme overdracht krijgt Willem Jan nu daar zijn controles en het gaat supergoed met hem. Een hele opluchting.

Altijd gasten

Willem Jan weet niet anders dan dat er altijd gasten zijn. Hij heeft zijn eigen taakjes bedacht: hij doet de voordeur open als hij gasten ziet aankomen, geeft ze de sleutel en loopt met ze mee naar hun appartement. Bij vertrek geeft hij ze een presentje. Ook helpt hij graag met stofzuigen.

Advertentie

Vanwege corona mochten we afgelopen winter niet open en toen was hij echt van slag: “Waar zijn de gasten nou?” vroeg hij steeds. Zo schattig. Hij geniet er zo van als er kinderen zijn om mee te spelen. Tegelijkertijd vond hij het erg ingewikkeld om de tuin en zijn trampoline weer te delen toen er wel weer gasten mochten komen, haha.

Altijd druk

De combi gezin-gasten is natuurlijk niet altijd makkelijk, maar sinds Willem Jan vijf dagen per week naar de Kindergarten gaat, gaat het beter. Hij vindt het heerlijk daar en het geeft ons de ruimte om overdag schoon te maken en andere dingen voor ons bedrijf te doen. In het weekend is hij thuis en dat is soms best een uitdaging, want het werk gaat altijd door. Om hem niet al te veel aan zijn lot over te laten, zetten we een wekkertje: tot dat gaat, moet hij even alleen spelen  en daarna gaan wij weer iets met hem doen.

Geluk

Hij heeft geluk, vinden wij: opgroeien op deze plek is bepaald geen straf. In de zomer en herfst is het altijd mooi weer, in de winter ligt er sneeuw. Het paradijs, zeggen gasten. Ik denk dat ze daar gelijk in hebben.’ mallnbach.com, Instagram en Facebook: @mallnbach.apartments

Dit artikel is eerder verschenen in Ouders van Nu Magazine – Interview: Neeltje Huirne, Beeld: privé.

Advertentie

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.