Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Apple voegt 'zwangere man' en 'zwanger persoon' toe aan emoticons

Nieuw in de emoticonbibliotheek van Apple: een emoticon van een zwangere man, en van een genderneutraal zwanger persoon.

Advertentie

In de nieuwe versie van iOS, het besturingssysteem van Apple, zijn 37 nieuwe emoticons toegevoegd. Dat is het hoogste aantal ooit, zo meldt de website Emojipedia. Zij maakten deze week bekend welke nieuwkomers we binnenkort kunnen verwelkomen. Zo komt er onder meer een smeltend gezicht, een discobal, een glijbaan en een gezicht dat stiekem door de vingers kijkt.

‘Zwangere man’ en ‘zwanger persoon’

Tijdens het maken van de nieuwe lading emoticons heeft Apple ook gedacht aan diversiteit. Naast schuddende handen in verschillende huidskleuren, is er binnenkort ook een ‘zwangere man’ en een ‘zwanger persoon’ beschikbaar. Die komen in drie tinten: light, medium en dark, net als de zwangere vrouw.

Lees verder onder de afbeelding >

Beeld: Emojipedia | Alle 37 nieuwe emoticons die in aantocht zijn

Foodbaby

De zwangere emoticon wordt momenteel overigens niet alleen gebruikt om aan te tonen dat er nieuw leven in aantocht is. Volgens de website Emojipedia wordt deze ook gebruikt om aan te tonen dat iemand te veel heeft gegeten en in verwachting is van een ‘foodbaby’.

Advertentie

Wanneer beschikbaar

Inmiddels zijn de emoticons in de testversie iOS 15.4 van Apple al beschikbaar. Het is nog niet bekend wanneer alle iPhones de versie kunnen downloaden. Nog een leuk weetje: in deze nieuwe update is het nu ook mogelijk om je telefoon te ontgrendelen met een mondkapje op.

Bron: Emojipedia – Beeld: Emojipedia