Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Braziliaanse vrouw bevalt van tweeling van verschillende vaders

Het is uiterst zeldzaam, maar het kán: een Braziliaanse vrouw is bevallen van een tweeling van twee verschillende vaders.

Advertentie

De 19-jarige vrouw beviel ruim een jaar geleden van haar tweeling, meldt RTL Nieuws. Maar ze bleef twijfels houden over wie de vader van de tweeling was. Daarom deed ze toen haar zoons acht maanden oud waren een DNA-test met de man van wie ze dacht dat hij de vader zou zijn. Wat bleek? De test was slechts positief bij één baby. De andere baby had dus een andere vader.

Lees ook: Eeneiige tweeling of twee-eeiig, wat zijn de verschillen?

Andere vader ook testen

De moeder herinnerde zich dat ze op de dag dat ze met de vader seks had gehad, ook seks had gehad met een andere man. Ze benaderde hem voor een DNA-test en die was positief bij de andere baby.

Lees ook: Zwanger van een tweeling? Antwoord op alle vragen die in je opkomen!

Sperma overleeft tot wel vijf dagen

Het verschijnsel dat een vrouw bevalt van een tweeling met verschillende vaders is uiterst zeldzaam. Het heet heteropaternale superfecundatie. Het kan gebeuren als bij een vrouw tijdens de eisprong twee eicellen rijpen in plaats van één (wat meestal het geval is). Spermacellen kunnen onder optimale omstandigheden een dag of vijf overleven in het lichaam van een vrouw, eicellen zo’n 12 tot 48 uur. Als een vrouw binnen deze vruchtbare periode seks heeft met twee verschillende mannen, kan ze dus tegelijkertijd zwanger raken van twee mannen.

Advertentie

Tip: In het boek ‘O jee, het zijn er twee’ lees je alles wat je als (nieuwe) moeder van een tweeling wilt weten.

Bron: RTL NieuwsBeeld: GettyImages

Commercieel – Hema – Offer – Zwangerschapsboxer

Zwangerschapsboxer

Naadloze zwarte boxer met een hoge taille
Vind je hier