Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

De 'slechte' karaktereigenschappen van je kind, per sterrenbeeld

Je bent gewaarschuwd: dit minder leuke gedrag kan je bij het sterrenbeeld van je kind verwachten. Maar hé, niemand is perfect toch?

Advertentie

Waterman (21 januari tot 19 februari)

Het klopt dat Watermannen vaak de leukste thuis zijn, maar soms kunnen hun grappen een ander de kop kosten. Juist omdat ze zelf nooit de neiging hebben dingen persoonlijk te nemen. Groeit jouw Waterman op met broers en zussen? Beetje opletten dat die niet worden gedolven onder sarcastische uitspraken, want dat is een grote hobby van jouw grapjas.

Vissen (20 februari tot 20 maart)

Vissen zijn super sociaal, maar als ze met het verkeerde been uit bed stappen kun je je maar beter verstoppen. Wanneer ze uit hun hum zijn, is de kans groot dat ze onredelijk en emotioneel reageren. En in wrok koesteren zijn Vissen kampioen, dat komt door hun gevoeligheid. Het zijn niet zo’n handige praters, dus als je ze kwetst dragen ze je dat lang na. Dus ja, hun olifantengeheugen is in dit geval ook een minpuntje.

Tip: In deze boekjes lees je alles over horoscopen en sterrenbeeld

Ram (21 maart tot 19 april)

Het eerste sterrenbeeld van de dierenriem. Dat brengt verantwoordelijkheden met zich mee. Een Ram is vaak een geboren leider. Het is dan ook geen wonder dat ze de neiging hebben om snel ongeduldig te reageren en impulsief te handelen wanneer het ‘effe niet loopt’ zoals zij voor ogen hadden. Gaan jullie vol goede moed naar de speeltuin waar een ander kind níet haar speelgoed met jouw Ram-dram wil delen? Bam, stront aan de knikker.

Advertentie

Stier (20 april tot 20 mei)

Het is bekend dat de Stier ontzettend loyaal is en stabiel in het leven staat. Toch kunnen Stier-kinderen enorm koppig en meedogenloos uit de hoek komen. Meestal tijdens ruzies. Ook al is het kristalhelder dat de ander gelijk heeft, de Stier weet zijn argumenten zo te brengen dat de tegenpartij stilletjes afdruipt.

Tweelingen (22 mei tot 21 juni)

Eén van de bekendere trekjes van Tweelingen is dat ze heel sluw kunnen zijn. Is jouw kind geboren onder dit teken? Groei dan razendsnel een paar ogen in je rug. Duwen ze hun zusje als je even niet kijkt? Gaan ze op zoek naar Sinterklaascadeau’s in huis en peuteren ze er alvast een paar open? Of spelen ze nog uren in hun kamer nadat jij ze braaf naar bed hebt gebracht? Je weet het maar nooit met Tweelingen.

Kreeft (22 juni tot 22 juli)

Heb jij een Kreeft in huis of eentje op komst? Zet je schrap voor rampzalige mood swings, zeker  als ze slaaptekort hebben (‘ik hoef geen dutje’) of hongerig zijn. Joh, zwangerschapshormonen zijn er niets bij. Kreeft-kinderen mogen dan wel betrouwbaar zijn, als ze niet helemaal lekker in hun vel zitten gaat dat gepaard met veel ups en downs in de emo-afdeling. En dát kan een Kreeft behoorlijk onvoorspelbaar maken.

Leeuw (23 juli tot 21 augustus)

Gooi de handdoek maar alvast in de ring, want een Leeuw zal er alles aan doen om níet zijn kamer op te ruimen. Alles. Hoe vaak je het ook vraagt. Kinderen die onder het teken Leeuw geboren zijn, zijn zonder twijfel stoer, maar ook onwijs koppig en bij vlagen aardslui. Zie je spontaan tóch een spik en span slaapkamer? Kijk dan eens onder het bed en pas op bij het opentrekken van de kast.

Advertentie

Maagd (22 augustus tot 23 september)

Heb je te dealen met een Maagd? Houd de doos met tissues dan paraat: Maagd-kinderen zijn ongelooflijk perfectionistisch. Gaat een feestje niet zoals gepland of wordt er een speeldate gecanceld? Dan denkt jouw kind: ho, ho, dat was niet de afspraak en krijgt vervolgens een meltdown met dikke, dikke tranen.

Weegschaal (23 september tot 22 oktober)

Een Weegschaal vergeet serieus alles: het is dan hun hoofd vastzit, anders zouden ze die ook nog vergeten. Van handschoenen tot gymkleren of de hockeystick… Gaat de Weegschaal van huis dan roep je als moeder een waslijst op aan spullen die hij anders vergeten was.

Schorpioen (24 oktober tot 22 november)

Herinner jij nog die lollige tweet die viral ging, van een kind dat álle bananen op het aanrecht openmaakte om zijn vader terug te pakken? Jep, dat is de Schorpioen. Maak je borst maar nat, jou iets soortgelijks te wachten. Schorpioenen hebben als minder leuke kant dat ze wraakzuchtig kunnen zijn en bovendien briljante planners. 1 + 1 = trouble. Denk bijvoorbeeld aan kikkers in schoenen, van dattum.

Boogschutter (23 november tot 22 december)

Bevallen van een Boogschutter? Wees dan niet verbaasd als je zo nu en dan getrakteerd wordt op een doodse stilte. Boogschutters zijn van nature hartstikke optimistisch, maar als ze niet blij zijn met je, dan laten ze dat blijken door de silent treatment toe te passen. Privé en ook gerust waar iedereen bij is. Conclusie: ze vermijden conflicten tegen elke prijs, zelfs als dat betekend dat ze jou daarvoor een tijdje moeten negeren.

Steenbok (23 december tot 20 januari)

Als jij een mini-Steenbok hebt rondlopen thuis, let dan maar eens op hoe lang en hoe vaak je kind zit te pruillippen. De Steenbok is wat pessimistisch ingesteld, dus als de dingen niet gaan zoals hij wil, raast hij als een boze tornado door het huis en slingert woorden richting je hoofd die ze eigenlijk niet zo bedoelen. Vooral de meisjes Steenbok is een drama-actrice in de dop. Gelukkig wordt het naderhand goed gemaakt met een heleboel sorry’s.

Auteur: Marjolein Schel – Beeld: Shutterstock