Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Deze apps zijn handig als je zwanger bent

Een zwangerschaps-app kan goed van pas komen als je zwanger bent: ze vertellen hoe groot de baby precies is, hoe je je kunt voorbereiden op het ouderschap en welke voeding je wel of niet mag eten. We zetten tien handige apps op een rij.

Advertentie

Wanneer je zwanger bent, wil je graag weten wat zich allemaal in je lichaam afspeelt. Gelukkig zijn er een heleboel apps over zwangerschap waar je dagelijks informatie kunt vinden en leuke weetjes over je zwangere lichaam, je baby of het moederschap leest.

Lees ook: Apps voor kinderen: zo kies je de meeste geschikte (en leukste) apps uit

Beste zwangerschapsapps:

 1. Zwanger & Baby – Ouders van Nu
  De Zwanger & Baby app is dé app waar je als (aanstaande) ouder blijer en wijzer van wordt. De app zit boordevol adviezen van Nederlandse experts op het gebied van opvoeding en ouderschap. Daarnaast bevat de app een persoonlijke zwangerschapskalender, meer dan drieduizend relevante artikelen, persoonlijke bevallingsverhalen, geboorteclubs per maand en een forum om in contact te komen met andere (aanstaande) ouders. (Apple/Android)
 2. Flo – Menstruatie Kalender
  Deze app is een menstruatiekalender: een eenvoudige manier om je menstruatiecyclus en daarna je zwangerschap te volgen. Flo is in eerste instantie een calculator die op een nauwkeurige en betrouwbare wijze je menstruatie, ovulatie en vruchtbaarheid kan berekenen. Bereken je bevaldatum, volg een zwangerschapskalender en neem de volledige controle over je gezondheid. (Apple/Android)
 3. Babytracker
  Op zoek naar een manier om het leven met je baby te registreren? In deze app kun je voedingen, verwisselen van luiers, de slaap van jouw kind, zijn gewicht en nog veel meer bijhouden. Ook voor het bijhouden van het geven van borstvoeding is deze app handig. (Apple/Android)Tip! Houd je alles ook nog graag analoog bij? Hier vind je mooie zwangerschapsdagboeken
 4. Zwangerschap+
  Deze zwangerschapsapp laat elke week van je zwangerschap zien in interactieve beelden. Daarnaast biedt de app deskundig advies, dagelijkse artikelen en gezondheidstips zodat je de ontwikkeling van je baby kunt volgen. Al meer dan 50 miljoen mensen hebben deze app gedownload. Alles wat je nodig hebt in één zwangerschapsapp. (Apple/Android)
 5. Contraction timer
  Bijna tijd om te bevallen? Dan is het handig om deze weeën-timer op je telefoon te zetten. Wanneer je de weeën voelt opkomen, kun je ze invoeren op de app. Je ziet zo snel of de weeën regelmatig zijn en of je de verloskundige al kunt bellen. (Apple/Android)
 6. ZwangerHap
  Eten tijdens de zwangerschap kan lastig zijn. Want wat kun je nou beter niet eten? De app ZwangerHap van het Voedingscentrum helpt je daarbij. Hier kun je simpel en snel opzoeken of je een product kan eten of beter (even) kunt laten staan. Daarnaast helpt de app je met vervangende producten. (Apple/Android)
 7. ZwApp
  ZwApp is speciaal ontwikkeld door zorgprofessionals voor zwangeren. Het is een medische app op je telefoon die zorgt voor deskundige informatie en adviezen op het juiste moment van de zwangerschap en passend bij jouw situatie. In de app vind je praktische en betrouwbare informatie over de zwangerschap. (Apple/Android)
 8. Oei, ik groei app
  Ben je bevallen? De Oei, ik groei-app helpt jou om de mentale ontwikkeling van je kind te volgen en ondersteunen. De app heeft een sprongenwekker, een dagboek, gepersonaliseerde schema’s en geeft inzicht in de ‘sprongetjes’ van jouw kind. (Apple/Android)
 9. Túúrlijk schatje
  Deze app is voornamelijk voor partners, zodat hij of zij ook op de hoogte blijft van de zwangerschap. De app staat vol nuttige weetjes en tips en partners kunnen goed zien wat er groeit in de buik. (Apple/Android)
 10. How about mom
  How About Mom is een app die je tijdens je zwangerschap, in de kraamperiode en in het eerste jaar met je baby betrouwbare informatie, tips en advies geeft. Samengesteld door een team van dertig medische professionals. (Apple/Android)

Beeld: GettyImages