Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Dit zijn ze: de gekste babynamen van 2020

Bij het gekste jaar van de afgelopen decennia, hoort ook een lijstje met de gekste babynamen. We moeten het sommige creatieve ouders nageven: origineel is de naam van hun spruit in ieder geval wél. 'X AE A-XII, kom je eten?'

X AE A-XII

De bekendste gekke babynaam van 2020 is X AE A-XII: zoontje van Teslabaas Elon Musk en zangeres Grimes. De naam was niet de eerste keuze van het stel, ze wilden hun kind eigenlijk X Æ A-12 noemen. Maar omdat Æ niet in het alfabet voorkomt en cijfers in namen niet worden geaccepteerd in de staat Californië, ging dat feestje niet door. Daarom is het nu X AE A-XII, wat je uitspreekt als Ex Ash A Twelve. Logisch.

Advertentie

Lees ook: Dit zijn de populairste namen ter wereld

Corona

Ooit dacht je bij het woord Corona aan een alcoholisch drankje. En mensen die een woordje Spaans spreken dachten misschien nog aan een kroon. Dit jaar heeft het woord een totaal andere betekenis gekregen. Toch heeft dat kersverse ouders van een tweeling er niet van weerhouden om een van hun pasgeboren baby’s dezelfde naam te geven als de huidige pandemie.

Covid

Hoe heet de andere baby dan, horen we je denken? De ouders zijn voor Covid gegaan – jawel, de andere naam voor het virus dat over de hele wereld woedt. Het is wel duidelijk waar hun vader en moeder door geïnspireerd waren…

Tip: In deze boekjes vind je wat gangbaardere naaminspiratie

Covid Rose

Andere ouders waren nog een tikje creatiever en plakten Rose achter Covid. Het meisje werd geboren in de Filipijnen en ja, de naam staat écht in haar geboorteakte.

Coviduvidapdap

De naam doet vermoeden dat er per ongeluk een kat over het toetsenbord is gelopen, maar het is toch een echte babynaam die dit jaar aan een kind is gegeven. Coviduvidapdap is een combinatie van het welbekende virus én de hit ‘Dubidubidapdap’ van de Filipijnse acteur en zanger Willie Revillame.

Sssst

Het is een woord dat we in Nederland nogal vaak tegen onze kinderen zeggen. Sssst, nu even stil zijn! Maar in het buitenland loopt er een kind rond met deze naam. Je schijnt Sssst uit te spreken als Forest, maar het valt te betwijfelen dat de juf dat in één keer goed zegt.

Lockdown

De huidige pandemie blijkt een grote inspiratiebron te zijn voor sommige ouders. In India, waar een van de strengste lockdowns ter wereld werd gehouden, is er een kind geboren die de naam Lockdown heeft gekregen. De vader van het jongetje heeft goede associaties bij de naam, omdat de lockdown er is voor de veiligheid. ‘De lockdown is van nationaal belang en daarom hebben we besloten om ons kind Lockdown te noemen,’ aldus de vader.

Tygrrr

De uitspraak van deze naam is niet per se gek, maar de spelling is op z’n minst origineel te noemen. Een ding is zeker: dit jongetje zal niet gauw in de klas komen te zitten met een naamgenoot.

Ook hilarisch: 16x de gekste babynamen die jullie ooit hebben gehoord

Bron: Cafemom – Beeld: Unsplash