Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Baby glimlachend op bed
door

Hallo baby's! In 2021 vond er een heuse babyboom plaats

Vloog de ene na de andere zwangerschapsaankondiging jou in 2021 om de oren? Tijdens de coronaperiode is het aantal zwangere vrouwen flink toegenomen. We bereikten vorig jaar zelfs het hoogst aantal geboortes van de afgelopen tien jaar.

Advertentie

Op straat spotte je veel zwangere buiken en iedere keer als je de sociale media opende, leek er een nieuwe zwangerschap aan te worden gekondigd. Nee, je verzon het niet: er werden écht meer baby’s geboren in 2021.

Lees ook: Dit zijn 8 waterdichte ‘ik drink niet’-smoesjes voor als je net zwanger bent

Coronacrisis leidt tot babyboom

De coronacrisis leidt tot nieuw leven. In de eerste negen maanden van 2021 zijn er meer kinderen geboren dan in dezelfde periode van 2020. Opvallend detail: vooral dertigers kregen meer kinderen. Volgens het CBS kan hier worden gesproken van een trendbreuk, want dit aantal daalde al sinds het jaar 2000. Er wordt verwacht dat dit jaar, 2022, de cijfers nog verder zullen stijgen.

Lees ook: Dit zijn (onverwachte) zwangerschapskwaaltjes waar je last van kunt krijgen

Waarom nu een babyboom?

De precieze reden van de babyboom is nog onduidelijk. Al zijn er een paar verklaringen te bedenken. Een daarvan is de oververhitte huizenmarkt: nu een ruimer huis voor veel stellen onbetaalbaar is, besluiten velen daar niet meer op te wachten. Zij gaan voor kinderen, ondanks een kleinere (huur)woning. Een andere verklaring is dat veel plannen, zoals een lange reis maken, door de coronacrisis niet door kunnen gaan. Mensen gaan daardoor verder het met volgende plan: kinderen.

Tip! Op zoek naar de beste babyfoon of draagzak? Ouders van Nu testte voor jou en de resultaten vind je hier.

Advertentie

Ben jij zwanger of net bevallen en ontvang je graag de Ouders van Nu Zwangerbox en Babycadeau? Vraag het dan hier gratis aan.

Bron: Independer – Beeld: Getty Images

 

Redactioneel – Offer- Zonnebrand

Zonnebrand kids

Zonnemelk SPF 50+ voor kinderen
Shop nu