Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Hema maakt kinderkleding genderneutraal

Vanaf eind dit jaar wordt alle kinderkleding van Hema genderneutraal. Dit betekent dat de aanduidingen ‘jongen’ en ‘meisje’ van de verpakkingen en kledinglabels zullen verdwijnen. Aanleiding? Een groeiende behoefte van klanten aan stoerdere meisjeskleding, aldus Hema.

Advertentie

Volgens de Volkskrant is Hema hiermee de eerste Nederlandse winkelketen die alle geslachtsaanduidingen van kinderkleding verwijdert.

Geen onderscheid jongens- en meisjesafdeling

Het volgt daarmee het voorbeeld van het Britse bedrijf John Lewis, dat begin deze maand alle jongens- en meisjesetiketten uit hun kinderkleding haalde. Ook stopte John Lewis met het onderscheid tussen jongens- en meisjesafdelingen, iets wat Hema in 300 van de 700 filialen inmiddels ook heeft gedaan: de jongens- en meisjesafdelingen zijn daar gefuseerd tot ‘Kids’.

Verzoek 10-jarig meisje

Hema is al enige tijd aan het nadenken over deze verandering. Zo’n twee jaar geleden kreeg de winkelketen een Facebookbericht van een 10-jarig meisje met de vraag of er stoerder meisjesondergoed in de schappen kon komen. Het meisje was het zat om altijd maar roze ondergoed met hartjes te moeten dragen.

Stoerdere meisjeskleding

Volgens Trevor Perren, Hema’s inkoopdirecteur kleding, kregen ze daarna meer van dit soort verzoeken. ‘We zien een groeiende behoefte naar stoerdere meisjeskleding.’ Hema wil daarom ook meer variatie aanbrengen in de collectie. ‘Al zul je straks nog steeds roze jurkjes zien bij de Hema.’

Advertentie

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Volkskrant – Beeld: Shutterstock