Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Doorslapen baby
door

Hoor eens even! Gehuil van baby leidt tot gehoorschade volgens Apple Watch

Dat een huilende baby veel geluid produceert, weet iedere ouder. Maar wist je dat het gehuil van je baby slecht is voor je oren? Het kan zelfs leiden tot gehoorschade, zo zeggen althans de makers van de Apple Watch. Maar klopt dit ook echt?

Advertentie

Dat een baby héél hard kan huilen, bijvoorbeeld als hij honger heeft of last van darmkrampjes, is niets nieuws. Maar dat het gehuil van een baby kan zorgen voor gehoorschade, dát hebben we nog niet eerder gehoord.

Lees ook: Dunstan Babytaal: de geheime taal van je pasgeboren baby

Opvallende melding

Deze gebruiker op Reddit, een Amerikaanse sociale nieuwssite, opende een topic over de waarschuwing die hij van zijn horloge kreeg. Het verhaal gaat als volgt: toen zijn baby in huilen uitbarstte, kreeg de gebruiker een opvallende melding via de Apple Health-optie van het horloge. Hij werd gewaarschuwd dat hij zich bevond in een omgeving waar meer dan 90 decibel aan geluid werd gemeten.

In de melding stond ook dat een persoon niet meer dan vier uur per week blootgesteld moet worden aan dit soort harde geluiden, omdat dit kan leiden tot gehoorschade. De Reddit-gebruiker reageerde in ieder geval laconiek: ‘Bedankt Apple. Ik laat het mijn baby weten!’

Gehoorschade

Wij bleven achter met de vraag of je écht gehoorschade kunt krijgen van een huilende baby. Daarom vroegen wij expert en huisarts Kimberley de Wit of zij het antwoord wist. Zij legt uit: ‘Een luidkeels huilende baby kan ongeveer 80 decibel produceren. Geluid vanaf 80 decibel kan schadelijk zijn voor het gehoor, afhankelijk van hoe lang je ernaar luistert. In principe kun je 8 uur per dag ‘veilig’ naar 80 decibel luisteren. Er zijn gelukkig geen baby’s die zo lang zo veel decibel kunnen produceren. Het is dus veilig voor je oren om in de buurt van je huilende kind te blijven.’

Advertentie

Lees ook:
Mijn baby huilt, wat nu?
Baby huilt in slaap
Onrustige baby, wat kun je doen?

Bron: Onemorething – Beeld: GettyImages

Commercieel – Hema – Offer – Peuter dekbedden

Peuter dekbedden

Een zacht, katoenen dekbedovertrek
Shop nu