Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Terrible two? 6x waarom een driejarige peuter (nog) veel pittiger is

Je hebt vast wel eens gehoord van de term 'terrible two's'. Als je kind twee wordt kan hij opeens veranderen in een peuterpuber met heftige buien. Maar of dat beter wordt zodra hij drie is? Zet je maar schrap voor de 'even more terrible three's'...

Advertentie
 1. Mama boos? Nou en!

  Als een tweejarige iets doet wat niet mag, schrikt hij nog als je boos wordt. Een driejarige is daar allang niet meer zo van onder de indruk. Hij weet gewoon dat je nog steeds van hem houdt als hij alle planten uit de vensterbank trekt. En hoe hij je met zijn grijns tóch weer aan het lachen krijgt.

 2. Grappig juist

  Sterker nog: het lijkt wel alsof je driejarige feilloos door heeft hoe hij jou op de kast moet krijgen, en dat dan dus ook doodleuk doet. Hoe bozer jij wordt, hoe meer lol hij erin lijkt te hebben.

 3. Dat kan harder

  Je dacht dat je tweejarige hard kon gillen tijdens een driftbui? Wacht maar, het volume gaat nog een tandje omhoog als-ie drie is.

  Lees ook: 6x legendarische driftbuien van kinderen (die stiekem behoorlijk geestig zijn)

 4. Nee blijft nee

  Een kind van twee begint zo’n beetje door te krijgen dat ‘nee’ ook een antwoord is. Een kind van drie maakt er z’n favoriete woord van. En zet het ook nog kracht bij met een uitdagende fonkeling in z’n ogen. Hoezo, puber?

  Advertentie

  Tip: Hier vind je de grappigste kinderboeken over NEE!

 5. Slimme donder

  Manipuleren moet je leren. Een tweejarige heeft die vaardigheid meestal nog niet onder de knie, terwijl een kind van drie precies weet hoe hij op subtiele wijze zijn zin door kan drukken. Indrukwekkend gewoon.

 6. Selluf!

  Met een tweejarige moet je overal extra tijd voor inplannen. Met alles wil hij je helpen en dat gaat meestal minder efficiënt dan wanneer je het zelf doet. Maar je geduld wordt pas echt op de proef gesteld door je driejarige: nu mag jij hém opeens nergens meer bij helpen. Alles wil-ie ‘selluf doen’. Prijzenswaardig, prima voor de ontwikkeling, en jij verdient een medaille, lieve moeder. Voor al die keren dat je beheerst glimlachend toekijkt hoe hij zijn rits probeert dicht te krijgen.

  Lees ook: Zo voed je een zelfstandig kind op

Bron: Fatherly Beeld: Shutterstock

Advertentie

 

Zwangerbox partnerpagina Bon bébé 2022

Bon bébé

Bekijk de website