Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Jan-Willem is bonusvader van de zoons van zijn vriendin: ‘Ik had nog nooit een luier verschoond’

Jan-Willem heeft met liefde de twee kinderen van zijn partner Serena in zijn armen gesloten. 'Ja, mijn leven is onwijs veranderd. Maar elke keer dat ik me daar bewust van ben, heb ik een smile op mijn gezicht.'

Advertentie

Tijdens de tweede coronalockdown ontmoette Jan-Willem (41, regional sales manager) via een dating-app Serena (37, influencer beautylab.nl). Serena woont met haar zoons Marshall (3) en Cameron (1) in Houten. Jan-Willem is de familieman waar Serena stiekem altijd al naar zocht.

Dit is de packagedeal

Jan-Willem: ‘Vroeger zag ik mezelf met een gezin voor me, maar ik ontmoette niet de vrouw met wie ik dat wilde. In mijn vriendengroep was ik een van de weinigen zonder kinderen. Ik stond open voor iemand met kinderen. Serena heeft er twee, ze zijn jong en er is geen co-ouderschap. Maar ik was meteen erg gek op Serena, en dan is dit de packagedeal.

Ja, mijn leven is onwijs veranderd. Maar elke keer dat ik me daar bewust van ben, heb ik een smile op mijn gezicht. Dat zegt denk ik wel genoeg. In de weekenden zijn we samen en natuurlijk wil ik me dan graag op zaterdagochtend nog even omdraaien. Maar als ik dan die jongens uit hun bedje hoor roepen, smelt ik inmiddels ook.

Naar een bungalowpark

Onze eerste vakantie met z’n vieren: een midweek naar Hof van Saksen in Drenthe. Zelf zou ik zonder kinderen nooit daarheen zijn gegaan. We zitten daar te eten, begint Marshall ineens rare geluiden te maken. Serena pakt hem op, en hij kotst haar helemaal onder. Ja, dan realiseer ik me wel even: ik zit hier met een gezin op een bungalowpark, dat is nieuw voor mij. Maar van zo’n vakantie geniet ik en later lach ik om die situatie.

Advertentie

Familieman

Onze eerste date was midden in de coronatijd, net als iedereen maakten we toen een wandeling door de stad. Onderweg haalden we koffie. Ik wist toen al van de jongens, dat had ze me al verteld tijdens onze gesprekken via Bumble. Ik heb haar toen wel gevraagd hoe de omgang met haar ex was en hoe ze het geregeld hebben. Ik heb haar hem een paar keer ontmoet en dat gaat helemaal goed.

In het begin van de relatie verontschuldigde Serena zich telkens: “Ik heb niet één kind, maar twee. En ze zitten allebei nog in de luiers.” Op een gegeven moment zei ik: “Het is geen issue voor mij. Je hoeft er niet nog een keer over te beginnen.”

Soms realiseer ik me ineens ook dat ik echt steeds meer een vaderfiguur ben voor de jongens. Ik groei langzaam in die rol. Serena noemt me een ‘family guy’ en dat past ook wel bij me.

Geen poepluiers

Stoeien, spelen, klimmen, tandenpoetsen, aankleden, eten maken, luiers verschonen: ik draai gewoon mee. Ik had geen idee, dus ik lette goed op wat Serena deed en dat deed ik na. Of ik vroeg het. Het is natuurlijk onvermijdelijk dat ik een ook een zorgrol heb gekregen in de opvoeding. De kinderen zijn nog zo jong en altijd bij Serena.

Advertentie

Ik ben 41, het is tijd voor een nieuwe fase. In de toekomst ga ik verhuizen van Amsterdam naar Serena en de kinderen in Houten. Dan duik ik echt het gezinsleven in. Nu nog niet, nog even aan het idee wennen. Ik had voor ik Serena ontmoette nog nooit een luier verschoond. Nu kan ik zeggen: een plasluier is een makkie, een poepluier laat ik liever aan haar over.’

Dit artikel is eerder verschenen in Ouders van Nu Magazine – Interviews: Femke Zijlema en Sabine Kok, Fotografie: Kim Krijnen

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Commercieel – Hema – Offer – Peuter dekbedden

Peuter dekbedden

Een zacht, katoenen dekbedovertrek
Shop nu