Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Is jouw kind gek op dino's? Dan is hij waarschijnlijk hartstikke slim

Weet jouw kind feilloos alle dinosaurussen bij naam te noemen, te vertellen wat ze eten en hoe ze leefden? Dan heb je waarschijnlijk een kleine slimmerik in huis. Meerdere studies hebben namelijk bevestigd dat kinderen die op jonge leeftijd gefascineerd zijn door dino's behoorlijk slim blijken te zijn.

Advertentie

Dit geldt trouwens ook voor kinderen die al op jonge leeftijd alle automerken kunnen benoemen en onderscheiden of buitengewoon veel weten over treinen of vliegtuigen. Een intense interesse voor één onderwerp zorgt er volgens onderzoekers namelijk voor dat een slim kind nóg slimmer wordt.

Nog slimmer

Zo’n ‘intense interesse’ ontstaat meestal als een kind tussen de twee en zes jaar oud is. In deze fase is de fantasie groter dan ooit en spelen de meeste kinderen graag met autootjes en dierenfiguren. Waarom de meeste kinderen met van alles en nog wat spelen en slechts een derde van de kinderen echt gefascineerd raken door één bepaald onderwerp zoals treinen of dino’s, weten de onderzoekers niet precies. Ze vermoeden dat kinderen die een ‘intense interesse’ ontwikkelen van nature al bovengemiddeld intelligent zijn. Dat het ze in elk geval slim(mer) maakt, is bewezen. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de interesse voor één onderwerp ervoor zorgt dat een kind meer kennis en doorzettingsvermogen krijgt, zich beter kan concentreren en beter informatie leert verwerken.

Lees ook: Dit is hét recept voor een slim kind (een ingrediënt verklappen we vast: op tijd naar bed)

Meer interesses

Je kind mag als peuter of kleuter stapelgek zijn op dino’s of auto’s, de kans is groot dat zijn fascinatie verdwijnt als hij naar de basisschool gaat. Zo gaat het namelijk bij de meeste kinderen. Simpelweg omdat ze dan zoveel informatie moeten verwerken dat ze wel wat anders aan hun hoofd hebben. Bovendien is er dan minder tijd om gewoon lekker te spelen. Geeft niets, de intense interesse heeft er inmiddels voor gezorgd dat hij (of zij, want dit geldt natuurlijk net zo goed voor meisjes!) het op school waarschijnlijk heel goed doet.

TIP! Hier vind je het gaafste dino-speelgoed voor jouw kind!

Lees ook:

Bron: CNN, Beeld: Shutterstock

Advertentie