Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Koningsdag: 10x tips voor een spetterende feestdag thuis

Cupcakes verkopen op de vrijmarkt, buurtborrels en openluchtoptredens: dit jaar zit het er op 27 april even niet in. Maar niet getreurd! Onder het mom 'het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen' maken je er zo thuis toch een groot feest van voor het hele gezin.

 1. Duik de keuken in voor oranje tompoucen


  Geen Koningsdag zonder oranje tompouces. Duik op de 26ste alvast de keuken in en laat je kind gezellig meehelpen. Door samen tompouces te maken, komen jullie helemaal in de oranje-stemming. Met bladerdeeg, slagroom, melk en nog een paar ingrediënten die je al in huis hebt, maak je ze heel makkelijk zelf. Eet smakelijk! Een complete mix om tompoucen te maken koop je hier.

  Meer inspiratie? 10x samen bakken voor Koningsdag

 2. Versier iedere hoek van de woonkamer

   

  Hoed

  Hoe kom je in de feeststemming? Door het huis vrolijk aan te kleden. Laat de oranje bom voor één dag in huis ontploffen. De vlaggetjes mogen kriskras door de woonkamer, de ballonnen misstaan niet in de hoek en uiteraard mogen de rood-wit-blauwe accenten niet ontbreken. Vlaggetjes op je wangen en klaar! De leukste Koningsdag-versiering shop je hier bij HEMA.

 3. Trek jullie mooiste outfit aan

   

  Shirt

  Is je kind gek op verkleden? Op 27 april mogen jullie alles uit de kast halen om zo mooi en gek mogelijk voor de dag te komen. Uiteraard moet iedereen wel de leuke outfits bekijken, dus via FaceTime kunnen ze vol trots hun outfit laten zien aan opa’s, oma’s, en nichtjes en neefjes. Feestkleding voor koningsdag shop je hier.

 4. Schminken

  Schmink

  Rood, wit en blauw, een mooie vlinder of een stoere tijger: ga lekker aan de slag met schmink. Deze speciale kinderschmink is makkelijk met water af te wassen. Gegarandeerd plezier! Je shopt kinderschmink hier.

 5. Speel oud-Hollandse spelletjes

  Spel

  Koekhappen, spijkerpoepen, sjoelen… 27 april is toch dé dag voor oud-Hollandse spelletjes. Wie kan dat het beste? Maak een mooie speelkaart of werk met een stickersysteem om te zien wie de spelletjeskoning is. Wie uiteindelijk de meeste stickers heeft, of de hoogste score, mag tijdens het avondeten op de versierde koningstroon zitten. Een leuk buitenspelpakket, met onder andere ringen gooien, bowlen, golf en frisbee, shop je hier.

  Tip! Oud-Hollandse spelletjes voor alle leeftijden

 6. Stel jullie persoonlijke Oranje-afspeellijst samen

  Na het Wilhelmus kan het echte feest beginnen. Maar wat is een feestje zonder de muziek? Stel een te gekke Oranje-lijst samen. Nummers als ‘Fitlala’ en ‘Pasapas’ van Kinderen voor Kinderen mogen niet in de playlist ontbreken voor de jongste gezinsleden. Voor de ouders is het wel zo grappig om uit te pakken met You’ll Never Walk Alone en andere klassiekers die verrassend goed bij de huidige tijdgeest passen. 😉

 7. Toost ’s middags op de koning

  Borrel

  Om 16.00 uur proost heel Nederland op de 53ste verjaardag van de koning. Doen jullie ook mee? De kinderen aan de oranje limonade en jullie hebben na de spelletjes wel een oranjebitter verdiend. Hierbij verklaren we de thuisborrel voor geopend! Alles voor de koningsdagborrel vind je hier.

 8. Zet een heus oranje diner op tafel

  Cake

  Een voorafje van tomatensoep met broodjes, als hoofd een pasta bolognese en sinaasappelijscake na. Wijs de chef van de dag aan en het kokkerellen kan beginnen. Geen zin om te koken? Oranje hapjes als oranjesoesjes, kaassouflés en vlammetjes doen het ook altijd goed bij de borrel. Lekkere oranje hapjes of een bakmix om zelf iets te maken shop je hier.

 9. Organiseer een pubquiz

  Liggen de kinderen moe maar voldaan in bed? Dan gaat het feest voor jullie nog door. Videobel met vrienden of familieleden en organiseer een heuse pubquiz. Stel een geinige quiz samen, mail van tevoren alvast een antwoordvel en je kan beginnen. Hoe persoonlijker je ‘m maakt, hoe leuker.

 10. Speel een escaperoom spel

  Escape

  Leuk met vrienden of met oudere kinderen: een escaperoom spel. Er zijn allerlei soorten kaartspellen waarbij je binnen een uur de codes moet kraken om te ‘ontsnappen’. Timer aan en gaan! Kies de leukste uit: verschillende escaperoom spellen shop je hier.

Beeld: Shutterstock