Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Op zoek naar matchende namen voor je kinderen? 5 handige tips

Vaak vinden ouders het leuk als de namen van hun kinderen bij elkaar passen. Is er een tweede op komst en denk je na over de naam, dan zijn dit handige punten om rekening mee te houden.

1. Denk vooruit

Je hoeft natuurlijk geen strakke planning te maken van de namen van eventuele toekomstige kinderen, maar het is wel slim om bij de naam van de eerste alvast na te denken over namen die daar goed bij passen. De eerste naam zet de toon voor de rest.

Advertentie

2. Overdrijf het niet

Het kan een beetje flauw of lachwekkend zijn als de namen nogal geforceerd matchen. Als ze rijmen bijvoorbeeld (Evelien, Jacquelien), of als je helemaal losgaat op een thema (alleen maar bloemennamen zoals Fleur, Madelief en Roos).

Lees ook: De leukste namen voor tweelingen

3. Voorkom dezelfde initialen

Vroeger gaven ouders hun kinderen vaak een naam die met dezelfde letter begon. Hartstikke leuk, maar echt praktisch is het niet. Als je meer kinderen krijgt dan gedacht bijvoorbeeld, en bij de vierde écht geen leuke naam met een E meer weet. Maar vooral als je kinderen ouder worden en post krijgen (voor welk J. de Vries in huis is die brief?) of als ze een bankrekening willen openen. Val je toch voor een naam met dezelfde beginletter? Bedenk dan ook een tweede naam, zodat de initialen wel verschillen.

4. Ga voor dezelfde stijl of traditie

Je kunt namen ook bij elkaar laten passen door niet zozeer op de klank of letters te letten, maar door gewoon een beetje consistent te zijn. Ga bijvoorbeeld voor klassieke namen als Sophie en Olivier of Bijbelse namen zoals Anna en Boaz.

Lees ook: Babynamen 2019: de populairste namen en trends

5. Individualiteit is belangrijk

Hou er rekening mee dat ieder kind anders is. Jij vindt het misschien schattig om al je dochters zoete namen te geven, maar als eentje een echte tomboy wordt, is Lieve misschien niet zo’n geschikte naam. Dat kun je bij de geboorte natuurlijk nog niet weten, maar je kunt wel afwegen of een bepaalde stijl handig is of niet.

Lees ook: 22x deze bijzondere namen gaven celebs aan hun kind

Bron: Nameberry.com – Beeld: Shutterstock