Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Moeder deelt briljante truc waardoor je kind je niet meer gillend onderbreekt

'Mamaaaaaaa!' Sinds je kinderen hebt, hoor je dit wel tien keer per uur. Zie dan maar eens een fatsoenlijk (telefoon)gesprek te voeren of een belangrijke mail op te stellen. Behoorlijk irritant, vooral nu we zoveel mogelijk thuis moeten werken. Een moeder deelt dé truc waardoor haar kinderen haar niet meer gillend onderbreken.

Advertentie

Een gesprek voeren zónder onderbroken te worden, wat kun je daar naar verlangen. Vooral jonge kinderen praten (of gillen) dwars door je heen. Dat doen ze niet expres: ze kunnen hun impulsen lastig bedwingen en beschikken nog niet over de juiste vaardigheden om een gesprek op een nette manier te onderbreken. Ook zijn jonge kinderen vaak ongeduldig. Heel normaal dus, maar dat neemt niet weg dat het behoorlijk op je zenuwen kan werken. Na de zoveelste ‘maaaam’ moet je dan ook weleens tot tien tellen. Argh, is een normaal telefoongesprek dan nooit meer mogelijk? Niet getreurd: er is een truc die je kunt proberen.

Lees ook: Tips: zo ga je om met een kind dat niet luistert

Dé truc om een vervelende onderbreking te voorkomen

Je kunt je kind leren om je op een respectvolle manier te onderbreken. De Amerikaanse moeder Jessica Martin-Weber leerde haar peuter om een hand op haar arm te leggen als hij iets wil zeggen of vragen. Op die manier weet ze dat hij iets van haar nodig heeft, dat bevestigt ze aan hem met een aanraking. Zodra Jessica klaar is met haar gesprek, komt ze er bij haar zoon op terug. In het begin moest haar zoontje hier nog aan wennen, maar na wat oefenen had hij door hoe het werkt. Lang leve rustige telefoongesprekken!

Even geduld a.u.b.

Wat ook helpt is om je kind voor het (telefoon)gesprek te laten weten dat je even bezig bent en je hem weer aandacht zal geven als je klaar bent. Bijvoorbeeld: ‘Ik ga straks een paar minuten bellen en kan dan even niet met je praten. Zodra ik klaar ben, gaan we samen lezen.’ Ook kun je een speciaal signaal met je kind afspreken waarmee je hem duidelijk maakt dat hij nog even moet wachten. Houd bijvoorbeeld je hand omhoog zodra hij je onderbreekt en oefen dit regelmatig met hem.

Tip! Je geduld verliezen, zo voorkom je dat

Advertentie

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Bron: famme.nlBeeld: Shutterstock