Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Moeder laat keerzijde van het borstvoeding geven zien met goudeerlijke selfie

Dat niet elke kersverse moeder op een roze wolk zit bewijst het verhaal van de Britse Angela Burzo maar weer eens. Nadat ze is bevallen van haar tweede kindje voelt zich allesbehalve gelukkig. Op Instagram deelde ze haar verhaal.

Advertentie

Borstvoeding geven

Met een bedroefde selfie op Instagram wil Angela de keerzijde van het borstvoeding geven laten zien. ‘Ik vind het mooi om al die foto’s van gelukkige moeders, die verliefd naar hun baby kijken terwijl ze borstvoeding geven, voorbij te zien komen. Maar het is niet mijn realiteit’, schrijft Angela bij het emotionele plaatje.

‘Dit is de realiteit’

‘Dít is de realiteit. En hoewel ik probeer om sterk te blijven en de strijder wil zijn die ik me voel, kan ik dit niet langer voor me houden. Dit is borstvoeding geven voor mij. Ze hapt niet, ik produceer niet voldoende melk, mijn tepels voelen niet geschikt, ze raakt in de war door de fles na het kolven… Het blijft een pijnlijke en emotionele struggle.’

Ze schrijft verder: ‘Vandaag heb ik amper geslapen, drinkt ze geen melk en voel ik mij een gefrustreerde ouder. Deze foto laat precies zien hoe ik mij voel, dit is echt. En aan alle vrouwen die mij hebben gesteund, ook als ik er niet om vroeg. Bedankt voor al jullie lieve en aanmoedigende woorden.’

Advertentie

Up’s & downs

Dat het geven van borstvoeding voor veel vrouwen een prachtige ervaring is, maar niet altijd even makkelijk gaat (zeker in het begin!), weet iedere moeder die er zich ooit aan heeft gewaagd. En het is best oké dat ook de minderde momenten af en toe belicht worden. Toch? O ja, en blijven lachen is ook heel belangrijk: kijk dus vooral even naar deze hilarische cartoons over het geven van borstvoeding.

Lees ook: 4 goudeerlijke posts van celebs over borstvoeding waar we blij van worden

Bron: Independent – Beeld: Instagram