Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Ontharen voor de bevalling of niet? Verloskundige geeft het verlossende antwoord

Het is iets wat veel zwangeren zich afvragen, maar waar velen niet over durven te praten: moet je het daar beneden ontharen voor de bevalling of laat je de boel gewoon de boel? Een verloskundige geeft het verlossende antwoord.

Advertentie

Volle bos of kaal

In een post die al snel viral ging, maakt de verloskundige een einde aan het dilemma waar veel aanstaande moeders mee worstelen. Het enige wat gynaecologen, verloskundigen en verpleegkundigen belangrijk vinden, zo schrijft ze, is of je recent gedoucht bent. ‘Zolang de baby eruit kan, kan het niemand schelen of je een volle bos hebt, kaal bent als een baby of desnoods de boel in model bliksemschicht hebt geschoren. Ik zie het niet eens,’ schrijft ze. De vergelijking die ze vervolgens maakt is bovendien briljant. ‘Het is net zoiets als dat je man of vriend niet merkt dat je naar de kapper bent geweest.’

Birth and pubic hair. From a midwife from r/BabyBumps

TIP! Bereid je voor op de bevalling met behulp van een van deze fijne boeken

Hot topic

Heel verwonderlijk dat de post van de verloskundige viral gaat is het niet. Op fora is wel/niet ontharen voor de bevalling een hot topic. Zeker omdat je buik tegen het einde van je zwangerschap het bijna onmogelijk maakt om je schaamstreek, maar ook je benen te scheren. Terwijl heel wat mensen straks wel uitzicht gaan hebben op deze lichaamsdelen. Herkenbaar? Deel jouw zwangerschapsdilemma’s op het forum van Ouders van Nu.

Schone sokken

In reacties op de post bevestigen meerdere gynaecologen, verloskundigen en verpleegkundigen wat de vrouw zegt. Hier en daar wordt er ook nog een kleine hygiënische tip meegegeven. Zo onthult een gynaecologie verpleegkundige dat schone sokken wel enorm gewaardeerd worden. Dus stop daar maar een extra paar van in je vluchttas. Wat zit er in je vluchttas?

Lees ook:

Bron: Scary Mommy Beeld: Shutterstock