Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Dit zegt je sterrenbeeld over hoe je het doet als moeder

Of je er nou in gelooft of niet, het is altijd leuk om naar je horoscoop of een uitleg van je sterrenbeeld te kijken. Volgens astrologen zegt je sterrenteken ook veel over wat voor moeder je bent. Of het klopt? Kijk zelf maar.

Advertentie

1. Steenbok (22 december – 19 januari)

Steenbok-moeders zijn extreem loyaal en zullen het altijd opnemen voor hun kinderen. Ze spelen geen spelletjes en nemen het ouderschap zeer serieus. Ze vinden het belangrijk dat hun kind een goede werkmentaliteit heeft en gefocust en gedisciplineerd is.

Als hun kinderen zakgeld krijgen, hebben ze dit verdiend door klusjes te doen en voor hun broertjes en zusjes te zorgen. Steenbok-moeders zijn vaak druk met hun werk en moeten er af en toe aan herinnerd worden om ook genoeg tijd in hun gezin te steken.

2. Waterman (20 januari- 18 februari)

Waterman-mama’s willen eerlijk zijn tegen zichzelf en passen zich niet graag aan aan de meute. Daarom vinden ze het geen gek idee om hun kinderen thuis les te geven. Ze willen dat hun kinderen beseffen hoe belangrijk het is om anderen te helpen en dat ze op de hoogte zijn van wezenlijke dingen als de opwarming van de aarde.

De Waterman-moeder moedigt de fantasie van haar kinderen zoveel mogelijk aan en laat ze lekker experimenteren. Met driftbuien en andere emotionele uitbarstingen heeft ze minder geduld. Tip: neem niet altijd zomaar aan dat je kinderen heus wel weten dat je van ze houdt, maar geef ze af en toe bevestiging.

Advertentie

3. Vissen ( 19 februari – 20 maart)

Vissen vinden het belangrijk om de creativiteit van hun kinderen zoveel mogelijk te stimuleren. Hun kinderen mogen hun gevoelige kant ontwikkelen en hun fantasie gebruiken, en ze leren lief te zijn voor anderen en zich in te leven. Een Vissen-moeder geeft haar kind liefde voor de natuur mee, de waarde van behulpzaamheid en een onafhankelijke geest.

Misschien weet een Vissen niet precies hoe haar kinderen hun dromen kunnen waarmaken, maar ze steunt ze onvoorwaardelijk als ze dit zelf proberen te ontdekken.

4. Ram ( 21 maart – 19 april)

Rammen plannen de agenda van hun kinderen graag vol met muziekles, sport, hobby’s en sociale activiteiten. En zelf hebben ze ook een druk schema. Een Ram wil dat haar kinderen avontuurlijk zijn en niet bang om nieuwe dingen uit te proberen. Ze moedigt ze aan om uitdagingen niet uit de weg te gaan en om te vechten voor datgene waar ze in geloven.

Rammen kunnen af en toe een beetje bot zijn, maar hebben daar dan direct spijt van. Ook zijn ze geneigd om hun kinderen nét iets te veel te pushen. Het is daarom belangrijk dat ze goed luisteren naar wat hun kind zelf wel en niet wil.

5. Stier (20 april – 20 mei)

De Stier-moeder is zo geduldig dat ze af en toe bijna een heilige lijkt. Maar vergis je niet, ze is ook ontzettend eerlijk en nuchter. Ook kan ze behoorlijk koppig zijn, wat bij puberkinderen vaak tot discussies leidt. Als je ooit getuige bent geweest van een ruzie tussen een Stier en haar tiener, weet je dat dit hoog kan oplopen.

Stier-moeders vinden het belangrijk dat kinderen de schoonheid van de natuur leren waarderen. Omdat ze vaak gek zijn op lekker eten en graag geld uitgeven, moeten ze er alert op zijn dat ze hun kinderen de waarde van geld leren en ze niet te veel verwennen met lekkers.

6. Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Tweelingen kunnen overal met hun kinderen over praten. Ze geven ze vaak al op jonge leeftijd seksuele voorlichting en hebben geen geheimen voor ze. Het is dan ook vrij logisch dat kinderen van Tweelingen-moeders vaak goede communicatieve vaardigheden hebben en weten wat er zich allemaal afspeelt in de wereld.

Tweelingen-moeders begrijpen hun kinderen uitzonderlijk goed, ongeacht hun leeftijd of geslacht. Ze weten precies wat er in het koppie van hun kind omgaat. En dan geven ze ook nog de leukste kinderfeestjes.

7. Kreeft (21 juni – 22 juli)

Kreeften zijn ontzettend beschermend en zorgzaam. Hun kinderen groeien op in de wetenschap dat er van ze wordt gehouden en dat er voor ze wordt gezorgd. Een Kreeft-moeder heeft altijd een luisterend oor en weet precies hoe ze haar kind moet oppeppen. Ze wil dat haar huis een fijne, liefdevolle plek is en dat haar kinderen alles met haar kunnen delen.

Zit haar kind niet zo lekker in zijn vel, dan staat ze klaar met zijn favoriete koekjes. Kreeft-moeders zijn daarnaast goed in het stimuleren van de creativiteit van hun kinderen en scheppen graag op over de talenten van hun kroost.

8. Leeuw (23 juli – 22 augustus)

De Leeuw-moeder is het kinderlijkst van alle andere moeders. Ze speelt graag met haar kinderen en verwent ze het liefst met buitensporige cadeaus. Wel kan ze af en toe een beetje egoïstisch zijn en haar eigen behoeftes boven die van haar kinderen stellen. Geeft ze een duur kinderfeestje omdat haar zoon of dochter dat graag wil, of omdat ze indruk wil maken op andere moeders?

Leeuw-moeders houden zielsveel van hun kinderen, maar kunnen ze ook een beetje als een verlengstuk van zichzelf zien. En soms kunnen ze het niet laten om met de leraar te flirten, ook al schaamt hun kind zich dood.

9. Maagd (23 augustus – 22 september)

Wat er ook kapot is, de Maagd-moeder fikst het wel. En dat gaat van een uit elkaar gevallen autootje tot een gebroken hart. Ze heeft hoge verwachtingen van haar kinderen en kan erg kritisch zijn, maar ook als ze falen houdt ze nog net zoveel van ze.

De Maagd-moeder is goed in multitasken: ook met een gezin en een drukke baan zorgt ze ervoor dat het huis altijd blinkend schoon is. Ze wil dat haar kinderen gedisciplineerd zijn en niet zomaar opgeven als iets niet lukt. Soms kan ze iets té perfectionistisch zijn en haar kinderen hierin meeslepen.

10. Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Wat Weegschalen geweldige moeders maakt, is dat ze zo rustig en evenwichtig zijn. Ze zorgen voor harmonie in het gezin en als er ruzie is lukt het ze altijd om het vanuit het perspectief van elk kind te zien. Ruzies hebben ze dan ook in no time opgelost.

Weegschalen houden er niet van om streng op te treden en zijn liever een ‘vriend’ van hun kinderen dan een ouder. Al wachten ze daar meestal wel mee tot hun kind volwassen is. Ze vinden het vooral belangrijk om hun kinderen te leren delen en om meegaand te zijn met anderen.

11. Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Schorpioen-moeders luisteren altijd naar hun intuïtie en weten vaak al wat er met hun kind aan de hand is voordat hij dat zelf door heeft. Ze vinden loyaliteit, eerlijkheid en bescherming belangrijk. Zolang hun kinderen eerlijk zijn en goed voor andere mensen zorgen, zijn ze tevreden.

Als iemand haar kinderen beledigt of ze in de problemen brengt, vecht ze als een leeuwin voor ze. Haar kinderen komen altijd op de eerste plaats en ze komt vol overgave voor ze op als ze denkt dat ze in gevaar zijn.

12. Boogschutter (22 november – 21 december)

Boogschutter-moeders hebben een groot hart en willen hun kinderen het liefst de wereld laten zien. Grote kans dat ze al vroeg met hun gezin gaan reizen. Ze vinden het belangrijk dat hun kinderen veel leren en dat ze onafhankelijk zijn. Daarnaast hechten ze aan gevoel voor humor.

Een Boogschutter-moeder beseft dat de kindertijd maar kort duurt en vindt het daarom belangrijk dat haar kind van elk moment geniet. Soms is ze wel erg impulsief: als het lekker weer is kan ze zomaar besluiten om haar kinderen een dagje te laten spijbelen en lekker met ze naar het strand te gaan. Ze hanteert ook niet zoveel regels als de moeders in haar omgeving. Ze vindt het juist goed dat haar kinderen een eigen wil hebben en geen kopieën van haar zijn.

Lees hier wat het sterrenbeeld van je partner zegt over zijn opvoedskills.

Bron: Popsugar.comBeeld: Shutterstock


Redactioneel – Offer – Boek over bevallen

Goed voorbereid bevallen

Verfrissende kijk op geboorte
Lees nu