Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

14 dingen die elke 'babybuncher' vast herkent

Krijg je binnen twee jaar twee (of meer) kinderen, dan mag je jezelf een 'babybuncher' noemen (oftewel: iemand met een ‘bunch of babies’). Hoe geweldig het ook is om twee kleine kinderen te hebben, het is ook een pittige fase. Hier veertien struggles en emoties die elke babybuncher vast bekend voor zullen komen.

 1. Eeuwig dillema

  Je verlangt regelmatig terug naar je oude ik, maar je wilt ook niet tekort schieten in je ‘mom duties’.

 2. Overzicht kwijt

  Je hebt wel hulp nodig, maar je kunt voor jezelf niet eens op een rijtje zetten waar je nu de meeste behoefte aan hebt.

 3. Geen visite graag

  Je wilt geen bezoek ontvangen als de kinderen slapen. Überhaupt wil je nu eigenlijk geen rekening met (kraam)visite houden, maar waar je kunt zoveel mogelijk rust pakken.

 4. En bellen hoeft ook niet

  Je wordt voortdurend gebeld door vrienden en familie die belangstelling willen tonen. Maar je kunt amper een moment vinden om de telefoon op te nemen (en stiekem wil je eigenlijk ook niet met iemand praten).

 5. Me-time, wat is dat?

  Als je net bent bevallen is er nul tijd om te herstellen. Die paar nachtjes in het ziekenhuis zijn bij lange na niet voldoende en alle rust verdwijnt zodra je de voordeur binnenstapt. Gelukkig krijg je er zoveel voor terug. Maar toch.

 6. Trots op jezelf

  Je mag dan regelmatig het overzicht kwijt zijn en het gevoel hebben nergens aan toe te komen, je kinderen doen het goed en zijn gelukkig. En daar ben je stiekem best wel trots op. En terecht, dat flik je toch maar mooi.

  Lees ook: Een tweede kind: dit blijkt een goed moment te zijn

 7. Iets té enthousiast

  Je kunt je kinderen geen seconde met elkaar alleen laten. Want je oudste begrijpt nog niet wat hij wel of niet met een baby kan doen. En dat is af en toe behoorlijk vermoeiend.

 8. Slapeloze nachten

  Eén kind dat regelmatig wakker wordt is al extreem vermoeiend, maar een dreumes in combinatie met een pasgeboren baby is een nieuw intensiteitslevel. Gelukkig slapen ze allebei nog overdag. En jij dus ook als het even kan.

 9. ‘Mama, nog een baby?’

  Je buik ziet er waarschijnlijk nog slap of gezwollen uit. Wat heel normaal is, maar je oudste blijft je hier dagelijks aan herinneren. En die reminders heb je nu net even niet nodig.

 10. Tantrum alert!

  Het boeit je dreumes niet dat je de hele nacht wakker bent geweest met de nieuwe baby. Hij wil je aandacht en als hij die niet krijgt, zorgt hij daar wel voor.

  Lees ook: 10x waarom driftbuien juist hartstikke goed zijn voor je kind

 11. Niet genoeg aandacht

  Je oudste kan er moeilijk mee omgaan dat er mensen op bezoek komen om de baby te bewonderen, die niks voor hem meenemen en ook nog eens totaal geen aandacht aan hem besteden. En ook dat is genoeg reden voor een meltdown. Help!

 12. Geen medewerking

  Als iemand zich moet aanpassen om alles wat soepeler te laten verlopen, is het de nieuwe baby wel, zo vindt je oudste. Hij hoeft in ieder geval niets aan zijn gedrag te veranderen, vindt hij zelf. En doet dat dus ook niet.

 13. Seks, wat is dat?

  Als je je bed ziet, is er maar een ding dat je wilt: slapen.

  Lees ook: 16x zo overleeft je relatie het eerste jaar met een baby

 14. Enorme roze wolk

  Hoe pittig het soms ook is om voor twee kleintjes te zorgen, op de fijne momenten is je roze wolk twee keer zo groot.

Laat je niet afschrikken of gek maken door dit lijstje. Geniet van de mooie momenten en heb je het zwaar? Uiteindelijk wordt het echt makkelijker. En vergeet niet, er zitten ook heel wat voordelen aan het krijgen van twee kinderen binnen twee jaar.

Bron: Scary Mommy