Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Veel kinderen gaan niet naar de tandarts: minister wil dat de schooltandarts terugkeert

Een op de vijf kinderen gaat niet naar de tandarts. Dit zijn vaak kinderen uit arme gezinnen. Daarom wil minister Carola Schouten van Armoedebeleid dat de schooltandarts terugkeert zodat kinderen op school naar de tandarts kunnen gaan.

Advertentie

Hoewel mondzorg tot achttien jaar gratis is, gaat een op de vijf kinderen niet naar de tandarts. Minister Carola Schouten van Armoedebeleid wil daarom dat de schooltandarts terugkeert, zegt zij in het AD. Zo kunnen kinderen weer op school terecht voor een tandartsbezoek.

Bang voor de rekening

Vooral kinderen in arme gezinnen slaan het bezoek aan de tandarts over. ‘Er zijn mensen die niet meer naar de tandarts gaan, omdat ze het niet kunnen betalen’, vertelt de minister in het AD. ‘Die zijn niet bang voor de tandarts zelf, maar voor de rekening van de tandarts. Hun kinderen gaan vervolgens ook niet naar de tandarts, ook al is de mondzorg tot 18 jaar gratis. Terwijl: als je twee keer per jaar gaat, kun je veel hogere kosten op latere leeftijd voorkomen.’

Tandartsbus

De minister zou daarom graag zien dat de tandarts weer scholen bezoekt. Dat kan volgens haar op verschillende manieren. Bijvoorbeeld via een tandartsbus, die vroeger ook scholen aandeed. Over de precieze vormgeving is ze nog in gesprek met de minister van Volksgezondheid.

Bron: ADBeeld: GettyImages

Advertentie