Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Wetenschappelijk bewezen: van een goede relatie word je dikker

Toen je nog aan het daten was, kon je soms geen hap door je keel krijgen. Inmiddels houden jullie film-met-pizza-avonden op de bank of doen jullie een sushi-wedstrijd 'all you can eat' als de kinderen in bed liggen of met het hele gezin. Heel gezellig, maar pas op: gelukkige koppels worden gemakkelijker dik. 

Advertentie

Samen dikker worden is een teken dat je een relatie hebt met de juiste persoon, dat blijkt uit een onderzoek gepubliceerd door de American Psychological Association. Zo blijkt dat stellen met een gezonde en gelukkige relatie meer aankomen dan paren die een minder gelukkige relatie hebben.

Pasgetrouwde stellen

Voor het onderzoek werden 169 pasgetrouwde stellen twee keer per jaar gedurende vier jaar onderzocht, waarbij naar gegevens als lengte, gewicht, tevredenheid en stress werd gekeken. De onderzoekers konden uit al deze gegevens een duidelijke conclusie trekken: gelukkige koppels worden dikker.

Droompartner

De verklaring voor de extra pondjes is volgens de onderzoekers heel simpel. Doordat deze stellen hun droompartner al hebben gevonden, doen ze minder inspanningen om op gewicht te blijven. Vaak doen ze minder aan lichaamsbeweging, waardoor ze zwaarder worden.

Lees ook: Jonge kinderen én een sexleven? Zo doet je dat!

Bron: Jon Horton Personal TrainerBeeld: Shutterstock

Commercieel – Prenatal – Offer – Prénatal Kinderwagen

Onderweg met je kleintje

Laat je verrassen door de Prénatal kinderwagen!
Shop nu