Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Kinderopvang eerste kamer wijst wetsvoorstel af
door

Wetsvoorstel afgewezen: ongevaccineerde kinderen mogen niet geweigerd worden op kinderopvang

Het wetsvoorstel dat kinderopvangorganisaties kinderen mogen weigeren die niet tegen besmettelijke kinderziektes zoals polio en rode hond zijn gevaccineerd, is door de Eerste Kamer verworpen.

Advertentie

Voordat het coronavirus uitbrak, werd het voorstel met een ruime meerderheid aangenomen in de Tweede Kamer. De Eerste Kamer is nu, na de coronaperiode, van mening dat het voorstel ook nadelige kanten heeft.

Lees meer: Wet kinderopvang: dit zijn de regels voor 2022

Keuze te bieden

Het wetsvoorstel werd ingediend door D66 en was bedoeld om ouders de keuze te bieden voor een opvang waar alleen volgens het Rijksprogramma gevaccineerde kinderen komen. Inmiddels, twee jaar later, maken ook de covid-vaccinaties voor volwassenen deel uit van dit programma. Dit zou kunnen betekenen dat personeel zonder coronaprik geweigerd kan worden. Dat wil de Eerste Kamer voorkomen.

Onaangenaam verrast

Tweede Kamerlid Van Meenen (D66) was onaangenaam verrast door de afwijzing. Mocht hij het plan door willen laten gaan, zal er een nieuw wetsvoorstel moeten komen. Eén waarin het van het begin af aan duidelijk is dat het alleen betrekking heeft op de basisvaccinaties tegen kinderziektes.

Lees ook: Wat kost kinderopvang in 2022?

Kinderen beschermen

Commercieel – Hema – Offer – Winterjas

Winterjas

Met een zachte teddy voering en twee steekzakken
Vind je hier