Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

'Strenge' ouder vs. 'coole' ouder: dit is wat je sterrenbeeld erover zegt

Beschouw jij jezelf als een ‘er zijn duidelijke grenzen’ ouder of ben je eerder een ‘de boel de boel laten’ type? Dit is wat de astrologie erover te zeggen heeft. Of het klopt? Oordeel zelf.

Advertentie

Tip! Een gepersonaliseerde sterrenbeeldposter voor de kamer van je kind maak je direct via deze link.

Maagd

Je kind mag blij zijn met een ouder zoals jij. Oké, soms kun je hem in verlegenheid brengen met je enthousiasme en trots tijdens voetbalwedstrijden (‘Dat is mijn zoon!’), maar je kunt er niets aan doen. Je bent zo’n typische ouder die zijn kind altijd helpt met huiswerk en buitenschoolse activiteiten heel belangrijk vindt. Waar je voor moet waken, is dat je te kritisch bent. Succes staat niet gelijk aan perfectie. Het liefst zie je dat je kind overal in uitblinkt, maar met een zesje op z’n tijd is ook niets mis. Temper je (te) hoge verwachtingen. 8 x zo help jij je perfectionistische kind

Schorpioen

Chapeau, de Schorpioen is één van de meest beschermende ouders! Let alleen op dat je niet de grens van overbezorgd bereikt. Je wilt een nieuwsgierig kind opvoeden dat staat te popelen om de wereld te verkennen, geen kind dat bang is voor zijn eigen schaduw. Betrap jij jezelf er wel eens op dat je de slaapkamer van je zoon of dochter binnenloopt zonder te kloppen? Oké, er zal niets geheims te vinden zijn, maar toch. Iedereen heeft recht op een beetje privacy. Een andere valkuil: Schorpioenen zijn heel gepassioneerd en trots op hun kind maar kunnen hem ook makkelijk beschouwen als een verlengstuk van zichzelf  (in plaats van een eigen individu).

Steenbok

Je wilt alleen het allerbeste voor je kind en daarom push je hem ook zo hard. Misschien heb je vroeger zelf kansen laten liggen of fouten gemaakt en wil je je eigen kind hiervoor behoeden. Maar vergeet niet: fouten maken is juist goed. Je kind leert hiervan en het hoort bij opgroeien. Je bent een loyale, liefhebbende ouder die graag veel quality time doorbrengt met het gezin. Dat is een mooie eigenschap,  maar let op dat je hierin niet doorschiet. Je bent al snel te intens. Laat wat vaker de touwtjes vieren (een keer met het bord op schoot voor de tv kan best), zodat je kind het ook beter kan hebben dat je hem soms zo hard pusht.

Ram

Je bent een super leuke ouder met veel energie. Je juicht je kinderen fanatiek toe bij sportevenementen en trakteert ze daarna op ijs. Lachen en plezier maken staat bij jou voorop, maar je hebt ook een heel zorgzame en bemoedigende kant. Jouw valkuil is je bazigheid, die je soms maar moeilijk kunt beheersen. De ene minuut ben je de beste vriend van je kind, het volgende moment zit je in de rol van strenge ouder. Dat kan verwarrend zijn voor een kind. Als je iets gedaan wilt krijgen, is het bij jou meestal my way or the highway. Je koppigheid staat je nog weleens in de weg en compromissen sluiten is niet je sterkste kant. Dit zorgt zo nu en dan voor ruzie in huis.

Leeuw

De hoeveelheid liefde en trots die je hebt voor je welpen is ongeëvenaard. Je hebt het gevoel dat je kinderen elke dag iets nieuws kunnen waarmee ze jou verbazen. Je koelkast hangt vol met tekeningen en knutselwerken en je schept graag op over hoe geweldig je kind is. Pas op dat je de presentaties van je kind niet teveel op jezelf projecteert. Haalt je kind een tien voor zijn toets? Dan is de kans groot dat jij jezelf een schouderklopje geeft omdat zijn zo’n goede ouder bent, in plaats van dat alle eer naar je kind gaat. Denk niet te veel aan jezelf, want dan loop je de kans uit het oog te verliezen wat het beste is voor je kind. Als je merkt dat hij je wegduwt of minder hard nodig heeft, voel je je beledigd en verraden. Je doet het niet expres, maar dat maakt je soms een beetje arrogant.

Kreeft

Je zorgzame en meelevende karakter maakt van jou een geboren ouder. Natuurlijk zal je kind een keer met zijn ogen rollen als je liefdevol een spatje modder van zijn gezicht poetst of hem het tiende complimentje van de dag geeft,  maar hij waardeert de zelfgemaakte koekjes na schooltijd en je fantastische huiswerkhulp enorm. Tijd doorbrengen met je gezin is heel belangrijk en eten achter de iPad of bij vriendjes is dan ook eigenlijk niet de bedoeling bij jou thuis. Ook al doe je nog zo je best om je kind zijn eigen gang te laten gaan, er bestaat een kans dat hij het benauwd krijgt van je (te) zorgzame karakter. Vat het niet persoonlijk op als je kind liever met zijn vrienden speelt dan met jou een middagje knutselt. Of als hij je hulp niet nodig heeft. Loslaten hoort er nou eenmaal bij.

Dit zegt je sterrenbeeld over jou als moeder

Vissen

Wat jou zo’n leuke ouder maakt? Je oneindige dosis creativiteit. Je gelooft dat onderwijs niet alleen iets is voor in het klaslokaal, maar dat je juist door erop uit te trekken leert anders naar de wereld te kijken. Jij probeert het grote voorbeeld te zijn voor je kind om vrij en onbevooroordeeld in het leven te staan. Je kunt goed geruststellen en staat altijd klaar met advies. Pas op dat je niet een té coole en relaxte ouder wilt zijn. Dat werkt alleen maar averechts. Hoe ouder je kind wordt, hoe meer hij hiervan zal gaan profiteren. Het is beter om een aardige ouder te zijn, dan een coole ouder waarbij alles kan en mag.

Stier

Je beschikt over engelengeduld en dat maakt je een heel goede ouder. Ja, een kind opvoeden is een hoop werk en nee, hij luistert lang niet altijd. Maar jij laat je niet gek maken. In plaats van hem continu tot de orde roepen, laat je hem lekker kind zijn. Je kunt soms koppig zijn, maar je bent ook iemand die veel steun biedt en je kind altijd aanmoedigt, welke keuzes hij ook maakt. Jouw valkuil is dat je lui kunt zijn en heel makkelijk toegeeft: twee eigenschappen die voor een hoop chaos in huis kunnen zorgen. Je hebt de neiging om je kind te geven wat hij wil en discipline bijbrengen is niet je sterkste kant. Laat je daarom iets vaker van je ‘strenge’ kant zien. Jij bent en blijft de ouder. Je kind corrigeren: vanaf welke leeftijd heeft dat zin?

Boogschutter

Eén van je grootste angsten, is je kind niet open minded genoeg op te voeden. Je wilt hem leren om alles uit het leven te halen. Je gaat maar wat graag met hem op avontuur en deelt de mooiste, meest spannende verhalen over je eigen leven. Er is tenslotte meer in de wereld dan wat hij op school leert. Je liefde voor avontuur, maakt je een coole ouder. Ook ben je enthousiast en bemoedigend. Je wilt dat je kind weet dat je achter hem staat, altijd. Als je kind jong is, zal hij misschien vinden dat je te veel met hem deelt. Maar zodra hij ouder is, zal hij dat zeker waarderen. Vergeet alleen niet dat je ook de rol van volwassene hebt en niet alleen die van beste vriend(in). Als je te veel tijd ‘relaxt’ doorbrengt, zal je kind je al snel de baas zijn. Zo creëer je onvergetelijke momenten met je kind.

Waterman

Wat jou een coole ouder maakt, is je progressieve benadering van het ouderschap. Je bent een soort anti-ouder: je gelooft niet in strikte regels en loopt niet mee met de meute. Je gelooft dat iedereen anders is en alle ruimte hoort te krijgen om zichzelf te zijn. Je geeft je kind een flinke portie eigenliefde mee en behandelt hem als individu. Zolang hij maar vriendelijk is en respect heeft voor anderen. Je hebt een ruimdenkende kijk op het leven en vindt dat je van fouten moet leren. Daarom deel je jouw fouten ook, in de hoop dat je kind ze zelf niet maakt. Vergeet alleen niet dat jij degene bent naar wie hij opkijkt. Laat ook je menselijke kant zien en zorg dat je er emotioneel voor je kind bent.

Tweeling

Eén van de dingen die je een coole ouder maakt, is de drang om je kind 100 procent zichzelf te laten zijn. Je gelooft in originaliteit en doet niet aan hokjesdenken. Je kind mag zich uiten zoals hij zelf wil, in de meeste gekke kleuren en kleding. Jullie vakanties en uitstapjes zijn avontuurlijk, en thuis wordt er veel en open gepraat. Communicatie is key. Geheimen heb je niet voor je kind, je vertelt hem het liefst alles in de hoop dat hij ook eerlijk is tegen jou en alles durft te delen. Practice what you preach is heel belangrijk: pas op dat je geen ouder wordt die niet kan nakomen wat hij zijn eigen kind leert. Lees dit eens: het goede voorbeeld geven aan je kind.

Weegschaal

Alles draait bij jou om harmonie en samenwerken. Je wilt dan ook niets liever dan door je kind als vriend worden gezien. Je deelt dan ook werkelijk alles met je kind: je geheimen, dromen en uitdagen. Dat je bijna nooit straf geeft, maar liever alles uitpraat, maakt jou een ‘coole’ ouder. Pas wel op dat je je niet voor de gek laat houden. Je bent er van overtuigd dat je kind altijd alles eerlijk tegen je zal zeggen en daardoor ontgaan je nog weleens dingen. Doe af en toe die roze bril af en kijk of er iets speelt dat je kind je misschien niet heeft verteld.

Lees ook:

Deze eigenschappen nemen kinderen over van hun vader, volgens de astrologie
Deze eigenschappen nemen kinderen over van hun moeder, volgens de astrologie

Bron: yourtango.com

Redactioneel – Offer – Opvoedboeken

Opvoedboeken

Antwoord op al je vragen
Vind je hier