Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Podcast zwangerschap ouderschap opvoeding
door

15x interessante podcasts over zwangerschap, ouderschap en opvoeding

Als je zwanger bent of net ouder bent geworden, wil je daar natuurlijk alles over weten. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg podcasts die je alle informatie geven die je nodig hebt. Hier 15 interessante podcasts over zwangerschap, ouderschap en opvoeding.

Advertentie

4 podcasts voor tijdens de zwangerschap

 1. 3×7 Bij de dokter
  Kinderarts Gerdine Kamp en arts-assistent Lotte Heijerman bespreken in de podcast 3×7 Bij de dokter! samen met kind en ouder in een kwartier een ziektebeeld binnen de kindergeneeskunde.
 2. Miskraammonologen
  Miskraammonologen is een podcastserie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels. In iedere aflevering hoor je een persoonlijk verhaal over een miskraam. Verteld door de vrouwen die ze zelf meemaakten, maar ook door hun partners en de professionals die hen begeleidden. Want hoe mensen een miskraam beleven en er later mee omgaan, is even uniek als leerzaam.
 3. Podnataal
  De podcast Podnataal wordt gemaakt door radiomaakster Simone Wijnands. In deze serie volg je Simone tijdens haar eigen zwangerschap en de bevalling. Daarnaast komen er ook experts aan het woord. Iedere aflevering vertelt een vrouw haar bevallingsverhaal.
 4. Verlossende woorden
  In deze podcasts gaan verschillende gynaecologen in gesprek met rolmodellen binnen de gynaecologie en obstetrie. De productie van deze podcast is net gestart. De afleveringen zijn binnenkort te beluisteren.
Lees ook: Koptelefoon op en lekker luisteren: deze podcasts zijn speciaal voor kinderen

10 podcasts voor opvoeders

 1. Even over mijn kind
  In de podcast ‘Even over mijn kind’ praat opvoedkundige Tischa Neve met ouders over hun opvoedvraag. De hulpvraag kan echt van alles zijn. Van peuter tot puber, en van driftbui tot schermgedoe. De kwesties zijn altijd herkenbaar voor andere ouders.
 2. Papa podcast
  Deze podcast is voor en door jonge vaders die het zelf ook allemaal (nog) niet zo goed weten. Barend van Deelen van Radio 538 en Wijnand Speelman van NPO3FM bespreken het vaderschap aan de hand van hun eigen ervaringen en die van hun gasten.
 3. Achter het behang
  In de podcast Achter het Behang gaan kinder- en opvoedcoaches Jet en Martien in gesprek met ouders. Tijdens de afleveringen vertellen ouders eerlijk over alle momenten in de opvoeding. Zo zijn er afleveringen over de rol van stiefouders, weglopende kinderen en kinderen die je achter het behang wil plakken.
 4. Ouders van Nu vraagt door
  Je kind laten doorslapen, relaxt bevallen, de peuterpuberteit of zindelijk worden, iedereen heeft er een mening over. Maar hoe zit het nou echt? In deze podcastserie vragen wij verschillende experts het hemd van het lijf. Welkom bij Ouders van Nu vraagt door!
 5. Maartje Luijk over opvoeding
  Als ouder heb je een heleboel twijfels: doe ik het wel goed genoeg? Maartje Luijk is pedagogisch wetenschapper aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam en geeft in deze podcast antwoord op allerlei vragen over opvoeding en de ontwikkeling van een kind.
 6. Dad or alive
  Papa zijn is fantastisch! Maar niet iedere dag. In de podcast Dad or Alive interviewen presentator Manuel Venderbos en entertainmentdeskundige Eric de Munck bekende vaders. Ze delen graag het eerlijke verhaal.
 7. De School voor Ouders
  De keuzes die je als ouder moet maken voor je kind zijn enorm. Natuurlijk wil je de beste keuze maken, maar wat is dat dan? In deze podcast hoor je uiteenlopende ideeën en ervaringen over onderwerpen die veel ouders bezighouden.
 8. De tweede
  Een podcast over het krijgen van en de rol van een tweede kind. In deze podcast gaan Jair Stein en Lynn Berger op zoek naar bijzondere verhalen over een alledaags verschijnsel: het gezin. Er worden wetenschappelijke inzichten naast individuele ervaringen gelegd.
 9. Ik ken iemand die
  Nynke de Jong maakt de podcast ‘Ik ken iemand die’ over opvoeding, kinderen en ouderschap. Samen met haar vrienden – Alex van der Hulst, Hanneke Hendrix en Anne Janssens – interviewt ze experts en praat ze over handige tips en de ups en downs van het ouderschap.
 10. Opgejaagd
  Als moeder van twee jonge kinderen verbaast de van oorsprong Zweedse Jennifer Pettersson zich over de manier waarop het systeem in Nederland voor ouders en kinderen geregeld is. In de podcast Opgejaagd spreekt ze hierover. Want: hoe goed is het Nederlandse systeem van kinderopvang en basisscholen eigenlijk?
 11. Plotse papa’s
  Op zijn 22ste werd Bert Bentsink ongepland vader. Over zijn eigen ervaringen en die van lotgenoten maakte hij de podcast ‘Plotse papa’s’. De podcast beschrijft de impact van een ongeplande zwangerschap op het leven van jonge mannen.

Lees ook: Zwanger? 16x films en series die je nu wilt zien

Beeld: GettyImages

Ouders van Nu product – Doodmoe & Dolgelukkig

De leukste voorbereiding op het vaderschap

€18,99
Bestel nu