Disney's nieuwe campagne moedigt meisjes aan om dromen na te jagen

Heb jij deze nieuwe, sterke campagne van Disney al gezien?

Genderneutraal opvoeden

Steeds meer ouders kiezen er bewust voor om hun kind genderneutraal op te voeden, weet ook filmproducent Walt Disney. De afgelopen jaren werd het bedrijf regelmatig op het matje geroepen omdat zij meisjes verkeerde rolmodellen zouden geven. De prinsessen in de kinderfilms zouden te slank, te blank, te sexy en te meisjesachtig zijn en bovendien zijn de verhaallijnen achterhaald, want waarom moet een prinses per se gered worden door een prins?

Advertentie

Sindsdien is er veel veranderd en introduceerde Disney een compleet nieuwe generatie Dinsey-prinsessen, waaronder Elsa en Moana: prinsessen die in tegenstelling tot Sneeuwwitje en Assepoester geen prince charming nodig hebben om gered te worden, en een meer realistisch uiterlijk hebben dan voorheen.

Krachtige beelden

En nu gaat Disney nog een stapje verder met de nieuwe #DreamBigPrincess campagne, waarvoor het bedrijf twintig vrouwelijke fotografen heeft opgetrommeld om sterke rolmodellen voor jonge meisjes te fotograferen. Het resultaat is deze krachtige fotoserie waarin we meisjes zien coderen, schermen, voetballen, fietsen, surfen en ondernemen. Disney hoopt op deze manier meisjes aan te moedigen om -net als de prinsessen in de films- hun dromen na te jagen en te worden wat zij willen. Bekijk hier de beelden.

Ook mooi: per gedeelde foto op social media met de hashtag #DreamBigPrincess doneert Disney één dollar aan de United Nation Foundation’s Girl Up Campaign.

Bron: Huffington Post