Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Inspirerend: moeder maakt een rolstoel voor haar dreumes

Evelyn Moore was pas vier maanden oud toen er een zeldzame vorm van kinderkanker bij haar werd vastgesteld. De dreumes is inmiddels aan de betere hand, maar de ziekte heeft wel zijn tol geëist: Evelyn is tot onder haar armen volledig verlamd. Toen het ziekenhuis geen geschikte rolstoel voor haar had, besloot de moeder van Evelyn er zelf een te maken.

Met behulp van een babypotje, de wielen van een kinderfiets en een snijplank knutselde Kim Moore zelfstandig een babyrolstoel in elkaar.

Advertentie

Goed én slecht nieuws

Toen Evelyn slechts vier maanden oud was, werd er neuroblastoom bij haar geconstateerd. Na meerdere rondes chemotherapie, kregen haar ouders zowel goed als slecht nieuws te horen. De tumor was verwijderd, maar het meisje zou voor de rest van haar leven gedeeltelijk verlamd zijn. In een interview met CTV News beschrijft Kim het moment dat ze het nieuws te horen kreeg. ‘Je gaat naar huis en je huilt, maar de volgende dag herpak je jezelf en zorg je ervoor dat je de sterkste vader en moeder kan zijn die er maar is.’

DIY-tutorial op Pinterest

Artsen adviseerden in eerste instantie dat Evelyn het beste kon leren kruipen met haar armen, en dat ze op een latere leeftijd een rolstoel zou krijgen. Haar moeder was het hier echter niet mee eens en besloot op zoek te gaan naar alternatieven. Op de site Pinterest vond ze een DIY-tutorial voor het maken van een babyrolstoel.

Sparen voor een grotere rolstoel

Kim en haar man gingen diezelfde avond nog aan de slag met de rolstoel. In totaal kostte de rolstoel het stel een avondje werk en 100 dollar. In de tussentijd zijn de ouders van Evelyn aan het sparen voor een grotere rolstoel, die hoogstwaarschijnlijk duizenden dollars gaat kosten.

Kleine snelheidsduivel

Het duurde niet lang voordat Evelyn het rijden in de rolstoel onder de knie had. Kim: ‘Ze ging eerst van achter naar voren, en daarna had ze door hoe ze zich kon draaien. Inmiddels hebben we een verkeersdrempel in het midden van de woonkamer gemaakt, omdat ze anders veel te snel gaat.

Bron en beeld: Ctvnews.ca