Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Tekenen voor het goede doel

Potloden, viltstiften, waskrijtjes en vellen wit papier: je kunt er niet genoeg van in huis hebben. Want door regelmatig te tekenen leren kinderen zich uit te drukken op hun eigen manier en het beste uit zich zelf te halen.

Advertentie

– Ouders van Nu samen met Crayola –

Helaas hebben niet alle kinderen de mogelijkheid om hun creativiteit te ontplooien. Ze groeien op zonder (medische) zorg, onderwijs en financiële middelen. Daarom heeft het kleurmerk Crayola in samenwerking met SOS de campagne ‘Tekenen voor een Betere Wereld’ opgezet, met als doel de SOS Familieversterkende programma’s te ondersteunen. Want familie is de basis van ieder kind en speelt een essentiële rol in de ontwikkeling.

Teken het ideale thuis voor ieder kind

Als onderdeel van de campagne riep Crayola kinderen tussen de 4 en 12 jaar op om een tekening te maken met als opdracht: teken het ideale thuis voor ieder kind, een plek waar alle kinderen zich veilig voelen en niets hen in de weg staat. Met deze tekening werd vervolgens via het crowdfunding platform crayolahelpt.nl geprobeerd zoveel mogelijk geld op te halen. In bovenstaande video zie je een compilatie van de actie.

‘Door kinderen te helpen op een nieuwe en originele manier te denken, bereiden we ze voor op de toekomst.’

Vertrouwde en veilige omgeving

Het geld dat met deze actie is opgehaald komt 100% ten goede aan de SOS Familieversterkende programma’s. Deze programma’s ondersteunen gezinnen over de hele wereld die dat hard nodig hebben, zoals in landen als Syrië, Ghana, Nigeria en Kenia. Door het verlenen van financiële steun, (medische) zorg en onderwijs, zorgt SOS Kinderdorpen ervoor dat deze gezinnen bij elkaar kunnen blijven en dat kinderen zoveel mogelijk kunnen opgroeien in hun vertrouwde en veilige omgeving.

Advertentie

Creativiteit ontplooien

Juist in deze huidige tijd waarin dit helemaal niet vanzelfsprekend is, omarmt Crayola deze gedachte. Bovendien voegt Crayola daaraan toe dat ieder kind het recht moet hebben om zijn of haar creativiteit te ontplooien. Door het ontwikkelen van je creativiteit leer je jezelf te uiten en het beste uit jezelf te halen, het geeft je leven kleur.

Ook Kim-Lian tekent voor een betere wereld

Kim-Lian van der Meij is sinds dit jaar ambassadeur voor SOS Kinderdorpen en zelf moeder van drie kinderen. ‘Als moeder en ambassadeur van SOS Kinderdorpen ben ik bijzonder blij met de mooie actie van Crayola. Kijk mee door de ogen van een kind en zie hoe zij een betere wereld tekenen. Het is een creatieve en hartverwarmende actie, waarmee andere kinderen in de wereld worden gesteund,’ aldus Kim-Lian.
Als gezicht van de actie in Nederland heeft Kim-Lian het creatieve proces op de voet gevolgd, deelnemende basisscholen bezocht en opgeroepen tot het inzenden van tekeningen en donaties via het platform.

Crayola is wereldwijd verkrijgbaar in meer dan 80 landen. In 1903 rolde de eerste doos met waskrijtjes van de lopende band, maar inmiddels is het assortiment uitgebreid met kleurartikelen, knutselsets en innovatief kleurspeelgoed.

Commercieel – Hema – Offer – Peuter dekbedden

Peuter dekbedden

Een zacht, katoenen dekbedovertrek
Shop nu