Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Spaar jij ook voor de toekomst van je kind?

Sparen voor de toekomst van je kind. Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt zodra je kind geboren is. Toch is het interessant om hier eens meer over te lezen. Geld opzij zetten kan een fijne steun in de rug zijn om je kind alvast een mooie start te geven.

Advertentie

– Ouders van Nu samen met ABN AMRO –

Ook Jaleesa (27), gezinscoach, moeder van 3 kinderen en bekend als vlogger bij Happy Healthy Mama, spaart voor de toekomst van haar kinderen. Ze vindt het belangrijk dat ze kan helpen om hun dromen waar te kunnen maken. Maar ze spaart ook om haar zoon en dochters te laten zien waarom het belangrijk is om te sparen.

Rijbewijs en studie

Uit onderzoek blijkt overigens dat de meeste ouders geld opzij zetten voor hun kinderen voor praktische zaken als de kosten van een opleiding, rijbewijs of als ze op zichzelf gaan wonen. Maar ook het geven van een goede financiële start wordt genoemd als reden.

Sparen op verschillende manieren

Sparen voor je kind kan overigens op verschillende manieren. De meeste ouders openen een aparte spaarrekening op naam van het kind. Maar je kunt ook een rekening op je eigen naam openen waarop je geld spaart. In dat geval is het geld nog van jou.

Advertentie

Bij een rekening op naam van je kind is het geld wel van je kind, maar heb jij er nog wel zeggenschap over tot het moment waarop je kind 18 jaar wordt. Er zijn ook kinderspaarrekeningen waarbij je die leeftijd zelf kunt kiezen. Vanaf dan kan je kind er vrij over beschikken.

Schenken

Houd er bij sparen voor je (klein)kind rekening mee dat dit voor de Belastingdienst hetzelfde als schenken. Dit jaar mag je als ouder tot € 5320,- per kind per jaar sparen zonder dat je daar belasting over hoeft te betalen. Je mag natuurlijk wel weer meer sparen. Als opa of oma mag je tot € 2.129,- per kind belastingvrij schenken.

KinderToekomst Spaarrekening

De KinderToekomst Spaarrekening van ABN AMRO is een spaarrekening waarop je als ouder of grootouder kunt sparen. De rekening en het geld staan op naam van je kind.

Meer informatie

Wil je meer informatie over sparen voor je kind? Ga naar abnamro.nl/voorjekind

Advertentie
Ouders van Nu product – Van baby tot peuter

Alles over de ontwikkeling in de eerste 18 maanden

€27,50
Bestel nu