Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Vader deelt truc: zo haal je in no time een erwt uit de neus van je kind

Sommige kleine kinderen hebben er een handje van om alles wat ze vinden in hun mond óf neus te stoppen. Best stressen, want krijg zo’n kleine knikker of kraal er maar weer eens uit. Gelukkig heeft deze vader een heel handige tip.

Advertentie

Simpel trucje

Een klein voorwerp in een kleine neus, dat is natuurlijk vragen om problemen. Je kunt proberen om je kind z’n neus te laten snuiten, maar vaak helpt dit niet. En als je met een pincet gaat peuteren, komt het vaak nog erger vast te zitten. Maar deze vader heeft dus dé oplossing: een simpele truc waarmee je zo’n erwt, kraal of knikker in een paar tellen verwijdert. Hij laat zijn zoontje zijn mond opendoen en blaast vervolgens zó de erwt eruit. Kijk en leer.

Lees ook: Eerste hulp bij verslikken of verstikking

Enthousiaste reacties

De truc blijkt een regelrechte hit te zijn onder ouders, zo is te lezen in de reacties onder de video. ‘Bedankt voor deze video. Het heeft mijn vrouw drie uur wachten in het ziekenhuis bespaard nadat mijn dochter een kraal in haar neus had gestopt. Na één keer blazen kwam-ie eruit.’ De man wordt zelfs een held genoemd. ‘Niet alle helden dragen capes. Jij, mijn vriend, jij bent een held.’

TIP! Zorg dat je altijd een EHBO-kitje in huis hebt. Je vindt ze hier

Advertentie

Bron en beeld: YouTube