Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Wens van zieke Olivia (6) komt uit: voor een dag politieman zijn

Toen de 6-jarige Olivia Gant te horen kreeg dat ze een ernstige stofwisselingsziekte had, stelde ze samen met haar moeder een bucketlist op. Vorige week kon ze alvast één wens van haar lijst afvinken: ‘Boeven vangen met de politie’.

Advertentie

De Amerikaanse Olivia kreeg in mei 2015 de diagnose van neurogastrointestinal, een stofwisselingsziekte die er onder andere voor zorgt dat haar organen zich niet naar behoren ontwikkelen. Ook lijdt ze aan dementie en autisme. ‘Er zijn dagen dat Olivia niks begrijpt van wat er gebeurt’, vertelt Kelly Gant, de moeder van Olivia, aan ABC News.

Bucketlist

‘Het afgelopen jaar is ze in totaal maar zes weken thuis geweest. De rest van de tijd heeft ze in het ziekenhuis gelegen’, vertelt moeder Kelly. ‘We weten niet hoelang ze nog heeft.’ Daarom heeft ze met Olivia een bucketlist opgesteld. ‘Op dit lijstje staat: ‘Boeven vangen met de politie.’’

Boeven vangen

En vorige week was het eindelijk zover: Olivia mocht samen met de politie van Denver een dagje meelopen. Op het politiebureau werd ze in een echt politie-uniform gehesen en mocht ze meerijden in een echte politie-auto. Haar taak die dag? Meehelpen een ‘boef’ te vangen. Aan het einde van de werkdag ontving ze een echte politie-badge.

Dankbaar

Olivia’s moeder is de politie enorm dankbaar. ‘Deze mannen hebben ervoor gezorgd dat haar droom is uitgekomen’, zegt Kelly. Eén droom dan, want Olivia en Kelly gaan nog door. Er staan namelijk nog vier andere wensen op haar lijstje. ‘Ze wil dolgraag ‘een brandweer man zijn’, ‘in een luchtballon vliegen’, ‘haaien voeren’ en ‘winkelen in de American Doll Store”.

Advertentie

Auteur: Erandi Godinez – Bron en beeld: ABC News

Redactioneel – Offer – Heerlijke dutjes

Heerlijke dutjes

Met Puckababy
Bekijk alle slaapzakken