'Mijn vader mengde koude doperwten met mayonaise en suiker, wat hij bij bijna elke maaltijd als bijgerecht serveerde.'
'Wij hebben een familierecept voor een pastasaus met suiker, kaneel, piment, nootmuskaat en kruidnagel. Een paar van mijn vrienden mijn man vinden het gelukkig ook heel lekker!'
'Mijn moeder smeerde pindakaas op een getoaste witte boterham, waar ze gebakken spek op deed en de jus uit de pan overheen goot. Het was heerlijk, maar het is een wonder dat we er geen hartaanval van hebben gekregen.'
'Als mijn ouders wat overhielden van een stoofpot, gooiden ze dat in de blender met mayonaise en een komkommersalade. We smeerden het op brood en noemden het… rundvleessalade. Mijn opa en oma deden dit ook, maar dan met worst in plaats van stoofpot.'
'Mijn vader at brood met melk. Hij scheurde een boterham in stukken, deed het in een glas en schonk er melk bij.'
'Wij aten vroeger een salade van koude spaghetti, sla, kip die over was van het avondeten, crouton, kaas en Franse dressing.'
'Thuis aten wij hüttenkäse en zure room met eiernoedels. En een beetje zout en peper om het af te maken. Een budgetrecept, maar ik zie het nog steeds als comfortfood.'
'Griekse yoghurt met rijst of pasta. Eigenlijk aten we alles met Griekse yoghurt. Maar rijst of pasta met een beetje olijfolie en chilivlokken, en véél Griekse yoghurt is nog steeds mijn favoriet.'
'Wij deden boter, kaneel en bruine suiker op een tortilla en aten dat als toetje.'
'Mijn moeder maakte quesadillas en deed daar ook een laag pindakaas op.'
'Bij ons was het doodnormaal om tomatensoep met witte rijst en stukjes knakworst te eten.'
'Wij aten thuis chocoladespaghetti. Dat maakten we als we spaghetti (zonder saus) over hadden. We deden er dan een beetje heet water, cacaopoeder en suiker bij en dat mengden we tot chocoladesaus. Daar strooiden we dan nog wat stukjes walnoot en pecannoten overheen.'
Lees ook:
Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Bron: Buzzfeed – Beeld: Getty