Maagzuur is het spijsverteringssap dat in je maag zit, waardoor het voedsel wordt verteerd. Normaal gesproken merk je niets van dat zuur. Toch kan het soms gebeuren dat maagzuur in de slokdarm terechtkomt, die niet beschermd is tegen het zuur. Dit geeft een pijnlijk, brandend gevoel. Op Facebook kregen wij een heleboel tips van vrouwen die hier tijdens hun zwangerschap last van hadden.
Lees ook: Brandend maagzuur tijdens zwangerschap
- 01.
Britt: 'Een kleine appel een halfuur na het eten en alle problemen waren weg. 'Zuur met zuur bestrijden', zei oma en ze had gelijk. Alle zes de zwangerschappen was de appel mijn redding.'
- 02.
Ciska: 'Vitakruid Mama vitaminen, hier zit rode alg in. Werkt in mijn geval voor het maagzuur.'
- 03.
Denise: 'Het eten van vanillevla deed het bij mijn vier zwangerschappen het meeste. Iets meer rechtop slapen hielp ook.'
- 04.
Karin: 'Ik heb me klem gegeten aan geschrapte rauwe wortels en het hielp echt. Na de bevalling het restje wortels gelijk weggegooid. Ik had er geen behoefte meer aan.'
- 05.
Sanne: 'Hier was Antagel (bij de apotheek verkrijgbaar) het wondermiddel. Normaal gesproken werkt melk goed maar tijdens de zwangerschap was dit niet voldoende. Onze apotheek verkoopt dit nog steeds. Kost wel wat (zo'n 13 euro per fles) en is helaas na openen maar een maand houdbaar, maar voor mij was dit het wel waard.'
- 06.
Sandra: 'Verse gemberthee hielp bij mij.'
- 07.
Anne: 'Bij mij hielpen alleen een paar slokken cola, voor de rest niks. Ik dronk veel water op een dag maar als ik een brandendmaagzuuraanval kreeg pikte ik het glas cola van mijn man even.'
- 08.
Daphne: 'Maalox, Gastrilox of Rennie duo halen. Werkt super en is veilig.'
Lees ook:
Alle zwangerschapskwaaltjes waar je last van kunt krijgen
Zwangerschapshormonen: wat doen ze met je?
Zwangerschapssymptomen: de eerste tekenen waar je op kunt letten