Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
december-baby
door

Wetenschappelijk bewezen: 6x waarom decemberbaby's speciaal zijn

Wist je dat in de december minder baby's worden geboren dan in andere maanden? En dat er op 24 en 25 december minder mensen jarig zijn, dan op welke andere dag van het jaar ook. Alleen dat al maakt decemberkinderen extra speciaal. Maar er is meer.

Advertentie

Ben je deze maand uitgerekend of is je kind in december geboren? Dan krijg je niet alleen een baby in de feestelijkste maand van het jaar, ook ontdekten wetenschappers dat er allerlei voordelen zitten aan het krijgen van een decemberbaby.

 1. Ochtendmensen

  Uit onderzoek onder Italiaanse en Spaanse studenten blijkt dat mensen die geboren zijn in december significant vaker ochtendmensen zijn, dan de mensen die in de zomer zijn geboren. Andere studies tonen aan dat kinderen die in deze tijd van het jaar zijn geboren, ’s avonds ook eerder in slaap vallen dan gemiddeld. Win-win dus!

 2. De jongste van de klas

  Als de school van je kind de 1 januari grens aanhoudt, kan je als decemberkind een van de jongsten van de klas zijn. En daar zitten voordelen aan, volgens de wetenschap. In groep drie zal het nog lastig zijn, maar tegen de tijd dat hij gaat studeren, presteert een jonger kind gemiddeld beter dan zijn oudere klasgenootjes.

  Lees ook: Waarom het jongste kind vaak (onbewust) het oogappeltje is

 3. Tandarts in spe

  Wens je jouw kind een goede carrière toe? Dan zit je met een decemberbaby gebakken. Britse wetenschappers ontdekten dat decemberkinderen bovengemiddeld kans hebben om tandarts te worden, meldt The Guardian.

  Advertentie
 1. Linkshandig

  Jongens die in december zijn geboren hebben meer kans om linkshandig te zijn. Een studie van de Universiteit van Wenen heeft aangetoond dat de meeste linkshandige mannen zijn geboren tussen 1 november en 1 januari. Niet per se een voordeel, wel bijzonder. Zo kom je er trouwens achter of je kind links- of rechtshandig is.

 2. Boogschutter of Steenbok

  Wanneer je in astrologie gelooft, weet je dat een decemberkind als sterrenbeeld Boogschutter of Steenbok heeft. Komt je baby voor 21 december ter wereld (Boogschutter) dan zal hij extravert en avontuurlijk zijn. Steenbokken (geboren na 21 december) staan bekend om hun vastbesloten- en behulpzaamheid.

 3. Nog vele jaren

  Statistisch gezien hebben decemberkinderen de meeste kans om 100 jaar te worden. Je kind gaat dus nog een lang en hopelijk gelukkig leven tegemoet!

Lees ook:

Bron: Motherly Beeld: Shutterstock

Redactioneel – offer – Opgeruimd is netjes, speelgoed opruimen is leuk en leerzaam!

Opgeruimd is netjes, speelgoed opruimen is leuk en leerzaam!

Ontdek het aanbod speelgoedkisten