Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

DIY: handige tekenmap voor de meesterwerken van je kind

Produceert jouw mini ook tekeningen als massaproduct? Als je even niet meer weet waar je de mooiste exemplaren moet laten, is een handige tekenmap dé oplossing! Zo raak je bovendien geen meesterwerken meer kwijt en blijven ze netjes bewaard. Leuk voor later!

Advertentie

Tip! Vergeet op de achterkant van de tekeningen niet de datum te zetten.

Wat heb je nodig?

  • Karton 3 mm- 50×70 cm € 3,80 (Pipoos)
  • Textiellijm € 3,99 (Pipoos)
  • Scrapbook snaprings 8 stuks € 2,25 (Pipoos)
  • Stof naar keuze, wij gebruikten Cotton Deluxe Flowers Camel Beige € 3,31 per 25 cm (stoffentijd.nl)
  • Lint naar keuze
  • Stofschaar
  • Stanleymes

Zo ga je te werk

Stap 1

Snij het karton doormidden, zodat je twee stukken van 35×50 cm krijgt. Zet voor het lint twee sneetjes in het karton. Doe dit aan de lange kant op 25 cm, dus in het midden, 2 cm van de kant. Heb je de ene de gedaan? Leg het karton dan op de andere plaat, om op precies dezelfde plek een sneetje te maken. Maak aan de andere kant, waar de ringen komen, met een mesje om de 12 cm een gaatje 1,5 cm uit de kant. Een plaat gedaan? Leg dan deze plaat op de andere om op dezelfde plek de gaatjes te maken.

DIY

Stap 2

Bekleed de kaften met stof. Lijm de stof vast met textiellijm.

DIY

Advertentie

Stap 3

Leg de kaften op elkaar, duw de ringen door de gaatjes en bevestig de lintjes. Je mini maakt ondertussen een naamlabel van een stukje stof en krijtjes of stiften. Plak vast met textiellijm. Maak eventueel aan de boven- en onderkant ook lintjes. Zo voorkom je dat er blaadjes uitvallen als de map wordt opgepakt

Tip! In de nieuwe special van Ariadne at Home ‘Wonen met kids’ vind je mooie verhalen, handige tips, kinderkamers om bij weg te dromen en creatieve zelfmakers voor het hele gezin, zoals deze handige tekenmap.

Bestel het magazine hier

Advertentie

Cover

Ouders van Nu product – Babydagboek

Baby dagboek - voor alle bijzondere momenten en mijlpalen

€15
Bestel nu