Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

5x aftellen naar een broertje of zusje

De komst van een broertje of zusje kan een spannende en ingrijpende gebeurtenis zijn voor je peuter. Dus als er een baby op komst is, kun je het beste tijdig beginnen met het voorbereiden van je eerste kind. Hier vijf leuke manieren om af te tellen naar een broertje of zusje.

Advertentie
 1. Aftelkalender

  Hang in huis een grote kalender op die aftelt naar de uitgerekende datum. Zo kun je regelmatig met je peuter even stil staan bij de zwangerschap. Alyson Schafer, een Canadese auteur van meerdere opvoedboeken zegt dat een kalender kan helpen de lange zwangerschap concreter te maken voor een kind. Er zijn ook speciale aftelkalenders voor broertjes en zusjes te koop.

 2. DIY-project: papieren slinger

  Deze aftelkalender knutsel je samen met je kind in elkaar. Knip papieren stroken en maak daarvan een slinger. Hang de slinger in de slaapkamer van je oudste of vast in de babykamer. Door elke dag een ring af te scheuren, wordt de slinger steeds korter en komt de geboorte van de baby steeds dichterbij.

 3. Elke dag een snoepje

  Vul een grote snoeppot met snoepjes, waar je kind elke dag een snoepje uit mag halen. Zodra de bodem in zicht komt, mag de baby komen.

  Advertentie
 1. Lol in de supermarkt

  Je buik wordt steeds groter, maar hoe groot is je baby in je buik nu werkelijk? Neem je kind elke week mee naar de supermarkt en zet op je boodschappenlijstje een speciaal baby-product. Zo is met twaalf weken je baby zo groot als een pruim, met 28 weken is het tijd voor een aubergine-gerecht en met 37 weken is je baby zo groot als een prei.

 2. Boekjes lezen

  Een leuke manier om stil te staan bij de komst van de baby is bij het verhaaltje voor het slapen. Er zijn hele leuk boekjes met verhaaltjes die je kind voorbereiden op het grote broer of zus zijn. Door regelmatig zo’n verhaaltje voor te lezen, krijgt je kind steeds meer het besef wat het betekent als hij niet meer de enige, maar wel de oudste is in huis.

Bron: Fatherly Beeld: Shutterstock, Pinterest

Commercieel – Hema – Offer – Meegroei rompertje

Meegroei rompertje

Verkrijgbaar vanaf maat 44
Vind je hier