Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Nikki, een moeder in de mode, met dochters

Nikki is een moeder in de mode: ‘Elke week komt er wel een pakketje voor de meiden binnen'

Als je van kleren je beroep hebt gemaakt, loop je er zelf dan ook altijd pico bello bij? En je kinderen dan? Nikki (31) is eigenaar van een modewinkel. Ze is samen met Glenn (31) en ze hebben twee dochters: June (2,5) en Loïs (6 maanden).

Advertentie

Van trendvolger naar trendzetter

‘Vroeger volgde ik alle trends: liep iedereen in G-Star? Dan wilde ik dat ook. Het kleedgeld dat ik als tiener kreeg, was een dag later al op. Na mijn studie Fashion Management heb ik een vervolgopleiding in ondernemen gedaan, omdat ik dolgraag een eigen kledingwinkel wilde runnen.

Die ondernemersdrift heb ik van mijn ouders, die meerdere bloemenzaken hebben gehad. Als meisje van 12 liet ik mijn moeder al sieraden inkopen om samen met haar sieradenfeestjes bij mensen thuis te houden. Een soort Tupperware-party’s, maar dan met kettingen en oorbellen. Zo verdiende ik mijn eerste ‘loon’, een klein percentage van onze omzet.

Lees ook: Die zit goed! 12x zwangerschapsbroeken waarmee je gezien mag worden

Geen regenbogen en unicorns

Inmiddels bestaat mijn winkel in damesmode acht jaar. Vrouwen tussen de 15 en 60+ kunnen er terecht voor een casual outfit, maar ook voor feestelijke kleding. De collectie wordt wekelijks vernieuwd. Elke maandag ga ik bij groothandels in Amsterdam op inkoop en rijd met een stampvolle bus weer terug. Twee keer per jaar bezoek ik modeshows om de nieuwe collecties en kleuren van het volgende seizoen te bekijken. Ook online doe ik veel inspiratie op. Bijna elke avond struin ik Instagram af: welke nieuwe merken zijn er, wat zijn de trends?

Thuis puilt mijn kledingkast bijna uit en ook mijn dochters hebben een aardige collectie. Hun kleding bestel ik online, want op een vrije dag ga ik liever iets leuks doen dan met een baby en ongeduldige peuter shoppen. Elke week komt er wel een pakketje binnen. Ik hou van Zara en Koko Noko en kies vaak voor neutrale kleuren, want regenbogen en unicorns hoeven van mij niet zo. Meestal dragen de meiden iets nets zoals een blouse, maar een stoere outfit vind ik net zo leuk: een sweater, jeans met gaten en Nikes eronder.

Advertentie

Lees ook: 7x redenen om je kind zijn eigen kleding te laten kiezen

Naar een goed doel

Over schoenen gesproken: ook daar ben ik redelijk verslaafd aan. “Wat moet een kind met zeven paar schoenen in maat 23?” zei mijn vriend laatst. Oké, daar had hij een punt – zeker omdat Junes voeten heel snel groeien. Een nieuw paar laarzen was na een maand alweer te klein. Gelukkig kan ik veel schoenen en kleding bewaren voor Loïs, maar ik schenk ook aan het goede doel. Zo is een deel van de babykleding naar Oekraïense vluchtelingen gegaan.

June vindt het fantastisch om in ‘de winkel van mama’ te zijn en vergaapt zich aan alle truien en jurken. Ze komt nu ook op een leeftijd dat ze zelf wil bepalen wat ze draagt. Mijn vriend en ik hadden elkaar beloofd dat we onze kinderen nooit op Crocs zouden laten lopen. Totdat June ze van haar tante cadeau kreeg: knalpaars met groen. Laatst wilde ze die naar de supermarkt aan onder haar prinsessenrok. Bij het zien van haar blije gezichtje kon ik dat natuurlijk niet weigeren. Gelukkig kan ik bij Loïs nog helemaal losgaan. Sterker nog, er zijn dagen dat ik haar wel drie keer moet omkleden omdat ze melk teruggeeft of doorlekt.’

Tekst: Tessa Heselhaus. Fotografie: Kim Krijnen

Affiliate – HEMA always on

De mooiste babykleding shop je bij HEMA!

bekijk hier