Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
babykamer
door

Kinderkamer inspiratie: de kringloopkamer van Manoah

Babette (30, stylist) en Erik (35, asset manager) hebben 3 kinderen: Luca (5), Ella Mai (3) en Manoah (2 maanden). Markten, kringloopwinkels, Marktplaats: voor het kamertje van haar derde kind struint Babette alles bij elkaar.

Advertentie

‘Toen ik zwanger was van de eerste wilde ik alles – vooral het kamertje en de kleding – zo snel mogelijk op orde hebben. Alles nieuw en mooi. Bij de derde was dat veel meer bijzaak; ik ben zo veel relaxter geworden. Ik weet inmiddels dat het niet zo belangrijk is om het kamertje voor de geboorte al af te hebben. Sterker nog: Luca en Ella Mai wilde ik de eerste tijd dicht bij me houden; ze sliepen in een mozesmandje bij ons op de kamer. Met Manoah is dat niet anders. De eerste maanden komt hij nauwelijks in zijn kamertje.

Lees ook: 10x inspiratie voor een jongenskamer

babykamer
Koperen lampje (kringloopwinkel), poster maan (Pinterest), Macraméhanger (Xenos), kist, schoolbord, stoeltje en lijst (Kringloopwinkel), schapenvacht (waterlooplein).

Lekker duurzaam

Waar ik voor Luca nog behoorlijk heb ingeslagen, heb ik voor Manoah niets nieuws aan kleding gekocht. Ook qua inrichting was het meer een kwestie van opnieuw indelen van wat we al in huis hadden. Ik was helemaal niet bezig met de nieuwe babykamer. Tot ik bij de kringloopwinkel op vakantie een rotanwiegje voor maar vijftien euro spotte. Dat was het zetje dat ik nodig had om ook van Manoahs kamertje iets moois te maken.

Inspiratie nodig? Originele ideeën voor de babykamermuur

Advertentie

babykamer
Commode (Markt-plaats), zwarte trui (Noppies), schoolstoeltje (Kringloopwinkel).

Behang spijkeren

Inmiddels was ik hoogzwanger toen ik het behang stond vast te spijkeren. Spijkeren ja, want ik had geen zin om moeilijk te doen. Met wat spijkertjes onder- en bovenaan en ducttape onder de naden blijft het ook op z’n plek. Daarbij blijft het retro bloemenbehang dat eronder zit gespaard. In eerste instantie was ik zelfs niet van plan om het bloemenbehang weg te werken. Kan best voor een jongen, dacht ik.

babykamer
Dekens (zelf-gemaakt), locker (marktplaats).

Kinderstoelen en dekens

Ik kom om in de dekentjes. Voor mijn werk kreeg ik een partij prachtige gebreide stoffen die over waren. Ik naaide er voor de oudste weet ik hoeveel dekentjes van. Die gebruik ik nog steeds. Ik ben ook fan van kinderstoeltjes, ze staan door het hele huis. Het stoeltje naast de commode is van mijn schoonouders geweest. De kartonnen raket boven het bedje verwijst naar Manoahs geboortekaartje, dat ik met Luca en Ella Mai heb ontworpen. Het leek me leuk om dat thema terug te laten komen. En natuurlijk hoort daar een maan bij. Het verwijst ook naar het boek dat ik altijd voorlees: Raad eens hoeveel ik van je hou. Tot aan de maan en terug.’

Advertentie

babykamer
Ledikant (kringloopwinkel), kaasdoek als hemeltje (markt), dekentje (zelfgemaakt), kleed (kringloopwinkel).

Dit artikel is eerder verschenen in Ouders van Nu Magazine – Tekst: Ghislaine van Delden. Fotografie: Iris Dorine Westra. Styling: Babette Leertouwer

Redactioneel – Offer – Vakantie

Vakantie Center Parcs

Heerlijke vakantie met kinderen
Boek nu