Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Herfst kind spelen bladeren
door

Streep deze herfst-bucketlist samen met je kind af!

De herfst brengt een heleboel gezelligheid én leuke activiteiten voor groot en klein met zich mee. Hoeveel kun jij er al afvinken?

Advertentie

Denk je: de herfst leuk? Jullie zijn gek! Echt, je zult verbaasd zijn hoeveel leuks er in dit jaargetijde te doen is. Print deze herfst-bucketlist uit, plak ‘m op je koelkast en streep elke week wat activiteiten af samen met je kind. Veel plezier!

  1. Ga samen een middag appels plukken en maak er een heerlijke appeltaart van. Er zijn in Nederland genoeg leuke plekken waar dit kan, kijk bijvoorbeeld eens hier.
  2. Ligt jouw tuin vol met bladeren? Ga samen met je kinderen een middagje ruimen en laat ze de mooiste exemplaren bewaren om er later knutselwerken van te maken.
  3. Ga samen met je kind de eendjes voeren of ga naar een leuke kinderboerderij bij je in de buurt. Dieren kijken en aaien, is altijd leuk voor kinderen.
  4. Ga het bos in en maak foto’s van je kinderen tussen de prachtige gekleurde bladeren. De herfst is hartstikke fotogeniek.
  5. Maak een vogelhuisje samen met je kind en beschilder deze (bij winkels als Xenos en Action kun je vaak speciale bouwpakketten hiervoor vinden). Of rijg een pindaketting en hang deze op. Worden de vogels, als het wat kouder wordt, heel blij van.
  6. Regent het? Tover je woonkamer om tot een bioscoop. Haal popcorn in huis, doe de gordijnen dicht en kruip met z’n allen onder een warm dekentje op de bank. Kies wat leuke familiefilms uit en geniet!
  7. Speel samen ‘Heel Holland Bakt’. Maak samen een heerlijk bananenbrood of bak koekjes met herfstvormen (blaadjes) of -smaken (pompoen). En proeven maar. Wie is er Janny en wie Robèrt?
  8. Stel een lekkere picknickmand samen en ga uitwaaien in het park op een mooie herfstdag.
  9. Organiseer een spelletjesavond: laat de tv een avond uit en verstop de tablets en smartphones: op deze knusse avond zijn alleen spelletjes toegestaan. Check hier de top 10 bordspellen per leeftijd.
  10. Maak een boswandeling. Ga eropuit met je gezin en geniet van de natuur. Ook leuk: verzamel kastanjes en eikels en ga hier thuis mee knutselen!
  11. Uitwaaien op het strand. Geniet van een kop koffie bij een strandtent, terwijl je kinderen heerlijk spelen in het zand. Dit zijn 12 kindvriendelijke strandtenten. 
  12. Organiseer een verkleedfeest. Haal wat leuke verkleedspullen van zolder of koop wat leuke dingen en ga thuis lekker los! En ja, natuurlijk doe jij ook mee.

Tip: Dit zijn de 12 leukste XL binnenspeeltuinen van Nederland. 

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Popsugar.comBeeld: GettyImages